Od EU svi vide neke benefite i korist, jer bi ulaskom u EU životni standard porastao, dobili bi pristup zapadnom tržištu rada kao i milijarde iz njihovih fondova. Od NATO nema ništa od toga, samo trošak i još veća bijeda. Još ako dođe Trump svi će morati tri puta više da izdvajaju za odbranu, znači tri puta veći trošak, a ništa se ne vraća. Jedini problem je što neće da nas prime u EU, a postoji unutrašnji koncesuz.
Da je EU valjala za gradjane ne bi isti zeljeli da izadju iz nje. EU je postala americki alat za legalnu kolonizaciju Europe i otimanja sredstava i sloboda od njenih gradjana. Kada su od EU svi imali koristi, tamo nas nisu htjeli, sada nam iskreno ne treba. EU te zaduzi- pa vlada. A sacica onih koji kontrolisu mase i njihove oligarske interese uzivaju u izobilju, a narod i institucije ispastaju
Ovoj državi treba samo NATO, ne Eu, u EU nemamo prijatelja i to su nam jasno pokazali postupcima u svakoj prilici kad je bilo bitno. Americi ovo nije bitan prostor i tu je problem, nebitan smo saveznik. EU nas tako nikad nije vidjela, da jeste mogli su lagano ovu državu pretvoriti u normalnu i uspješnu članicu, ali smao te vide kroz prizmu islama pa i te 1992, bez obzira što tad 99% "muslimana" nije znalo ni šehadet. Ako ti tad nije bilo jasno, neće nikad.
Prikaži sve komentare (24)