Postoji jedan trik koji će vam pomoći da svaki put izaberete slatku lubenicu
Lubenica je jedna od omiljenih ljetnih poslastica, ali izabrati idealnu može biti vrlo zahtjevno. No, jedan trik pomoći će vam da izaberete slatku lubenicu.
Lubenica je jedna od omiljenih ljetnih poslastica, ali izabrati idealnu može biti vrlo zahtjevno. No, jedan trik pomoći će vam da izaberete slatku lubenicu.
Paradajz i krastavci čine osvježavajuću salatu. Oba sastojka hidratiziraju, rashlađuju i puna su niza zdravstvenih blagotvornih svojstava. No, jeste li znali da njihova kombinacija nije tako zdrava kao što ste možda mislili?
Ukoliko često zaboravljate da ugrijete rernu prije pečenja, profesionalni kuhari ističu da je to greška koju mnogi prave, a posljedice mogu biti ozbiljne za krajnji rezultat jela.
Mnoge namirnice mogu utjecati na to da osoba poprimi neprijatan miris, ali dobra vijest je ta da se možete riješiti ovog problema uvođenjem određenih promjena u ishranu.
Većina recepata koji podrazumijevaju korištenje rerne, uglavnom zahtijevaju da se ona prethodno mora zagrijati na određenoj temperaturi. No, koliko dugo bismo je trebali zagrijavati?
MADI, vodeća mesna industrija u BiH s ponosom predstavlja novi proizvod "Moj MADI pate", kremasti kokošiji namaz koji spaja vrhunski kvalitet i izuzetnu aromu u jedinstvenoj recepturi bez glutena.
Tokom vrelih ljetnih dana, kriške ohlađene lubenice su posebno osvježavajuće, a dodavanjem jednog sastojka dobit će još veću slatkoću.
Iako mnoge osobe u kuhinji imaju papir za pečenje koji olakšava pripremanje hrane, stručnjaci tvrde da on nije dobar za zdravlje.
U Splitu je sinoć počelo 11. izdanje festivala Ultra Europe, koji okuplja ljubitelje elektronske muzike, a kao i ranije, privukao je pažnju regionalnih medija zbog broja uhapšenih, ali i cijena.
Zamrznuti pomfrit je mnogima omiljeni dodatak jelima, ali postizanje idealne hrskavosti može djelovati komplikovano. Postoji jedna greška koju ljudi prave prilikom njegove pripreme.