{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klix.ba - najposjećeniji internet medij u BiH

Internet portal Klix.ba je najposjećeniji i najrelevantniji internet medij u Bosni i Hercegovini koji je ujedno i lider u internet oglašavanju.

Historija

Portal je nastao u oktobru 2000. godine kao Sarajevo-x.com, da bi u aprilu 2012. godine promijenio ime u Klix.ba s ciljem, kako regionalnog, tako i sadržajnog, razvijanja. Od samog početka nije zamišljen kao samo sarajevski portal, kako ga je prvo ime definiralo, već kao bosanskohercegovački portal. U vrijeme kada je u Bosni i Hercegovini pristup internetu imao veoma mali broj korisnika, tadašnji Sarajevo-x.com je od samog početka bio nezaobilazna web-stranica bh. internet pionira. Na početku su uglavnom objavljivane vijesti iz svijeta i to zabavnog sadržaja, bez politike i crne hronike. Brzo je uveden i forum, koji je sve do danas ostao najposjećeniji bosanskohercegovački internet forum. Kroz 12 godina, Sarajevo-x.com/Klix.ba je od osnivanja konstantno rastao kako je rastao i broj internet korisnika u BiH.

Sadržaj

Klix.ba uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmiše pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao. Klix.ba je jedan od malobrojnih portala u Bosni i Hercegovini koji ima profesionalnu redakciju po uzoru na tradicionalne medije, dopisnike u svim većim gradovima BiH, proizvodi vlastiti sadržaj ili ga legalno kupuje od novinskih i fotoagencija. Danas se na Klixu objavi oko 150 vijesti dnevno. Klix.ba je vjerovatno jedini nezavisni internet medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, pa je sadržaj našeg portala i zbog toga najprivlačniji našim čitateljima.

Posjećenost

Prema podacima Google Analyticsa za januar 2013. godine, sa 2 miliona jedinstvenih posjetitelja i 50 miliona učitavanja stranica mjesečno, portal Klix.ba najposjećeniji je informativni portal u BiH.

Također, prema rezultatima istraživanja gemiusAudience, koje obuhvata gotovo sve bosanskohercegovačke web-stranice, Klix.ba najposjećeniji je informativni portal u BiH. U januaru 2013. godine, Gemius je zabilježio 468 hiljada stvarnih korisnika iz BiH koja su posjetila portal Klix.ba, što čini doseg od 28,58%.

Oglašavanje

Klix.ba, osim što je najposjećeniji internet medij u BiH, zasigurno je i najuspješniji kada je u pitanju internet oglašavanje. Dugogodišnjim ulaganjem u razvoj internet oglašavanja u BiH i konstantnom inovativnošću, veliki broj domaćih i globalnih klijenata je uvidio prednosti interneta kao novog i vjerovatno najefikasnijeg kanala za slanje poruka do svojih ciljnih skupina i izabrao upravo naš portal kao strateškog partnera u online marketingu. Klix.ba je prvi portal u Bosni i Hercegovini na kojem su se oglašavale velike svjetske i domaće kompanije i brendovi.

Internet u BiH

Prema dostupnim podacima, u Bosni i Hercegovini trenutno ima blizu dva miliona internet korisnika ili 42 posto populacije koja koristi internet.

Klix.ba na društvenim mrežama i mobilnim uređajima

Klix.ba na Facebooku ima preko 280.000 fanova, što također potvrđuje lidersku poziciju našeg portala. Osim toga, Klix.ba aplikaciju za iPhone koristi već 25 hiljada korisnika, dok aplikaciju za Android koristi nešto više od 85 hiljada korisnika.

ISSN broj

Ova elektronska serijska publikacija registrovana je pod ISSN brojem: ISSN 2566-3771

Partneri

Klix.ba je punopravni član Vijeća za štampu u BiH.