Zmaj napada pehar
239

Atalanta i Leverkusen večeras igraju za evropski trofej, sjajne vijesti za Kolašinca

D. P.
Kolašinac se iznenađujuće brzo oporavio (Foto: EPA-EFE)
Kolašinac se iznenađujuće brzo oporavio (Foto: EPA-EFE)
Sezona u evropskom nogometu polako se privodi kraju, a nogometaši Atalante i Bayera iz Leverkusena večeras će odlučivati o prvom međunarodnom trofeju od tri koja treba da se dodijele, a to je Evropska liga.

Aviva stadion u Dublinu večeras će biti domaćin finala Evropske lige, a igrat će ga ekipe koje iza sebe imaju odličnu sezonu kada se zbirno pogleda. Prilika je to i da naš Sead Kolašinac osvoji prvi evropski trofej u karijeri.

S jedne strane Bayer Leverkusen, koji je ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji i došao je do titule prvaka Njemačke bez izgubljenog meča, a s druge Atalanta koja je izborila plasman u Ligu prvaka i večeras sve to može krunisati evropskim trofejem.

Leverkusen nije izgubio u 51 utakmici ove sezone i ima priliku osvojiti triple-krunu. Trener Xabi Alonso je zaslužio maksimalno poštovanje odrađenim poslom, a ekipa važi za blagog favorita i večeras.

S druge strane, trener Atalante Gian Piero Gasperini otkriva kako njegov tim večeras igra za ponos cijele Italije.

"Oni su jaki i bit će problema, ali ćemo i mi dati sve od sebe. Ima mnogo ljudi koji će nas bodriti jer mi predstavljamo cijelu Italiju. Osjećamo njihovu podršku i to nam je dodatna motivacija", poručio je Gasperini.

Ono što je najvažnije za navijače u Bosni i Hercegovini, jeste da se iskusni reprezentativac BiH Sead Kolašinac oporavio i konkurisat će za večerašnje finale.

Utakmica na Aviva stadionu u irskom Dublinu igra se večeras s početkom u 21 sat. Sudit će ga rumunski sudija Istvan Kovacs.