{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanje na putevima
srijeda, 22.11.2017.
Radovi na Trgu Maršala Tita u Bihaću

Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

Obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (Sarajevo)

Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga).
U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Kralja Tvrtka u Mostaru

Zbog radova izmjenjen je režim saobraćaja od kružnog toka (ukrštanje ulica Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira) do Rondoa.

Izmjena režima saobraćaja na sjevernom ulazu u Mostar

Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-ul.Maršala Tita, izmjenjen je režim saobraćaja na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na ukrštenju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).

Obustava u ulici Darivalaca krvi u Bihaću

Zbog izvođenja neophodnih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Darivalaca krvi kod raskrsnice sa ulicom Sarajevska, a saobraćaj je preusmjeren kroz ulice Muse Ćazima Ćatića i Harmanskom.

Obustava u ulici H.V.Hrvatinića (Jajce)

Zbog izvođenja sanacionih radova potpuno je obustavljen saobraćaj od kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića. 

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita u Mostaru

-Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića. 

Gračanica- Jezera (Zenica)

Zbog sanacije klizišta od 07:15 do 15:30 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Gračanica- Jezera. Saobraćaj se u vrijeme obustave odvija alternativnim pravcem preko sela Skutovo. 

Obustava saobraćaja u ulici Emerika Bluma (Sarajevo)

-Zbog radova na izgradnji kanalizacione mreže i rekonstrukciji vodovodne mreže, u vremenu od 08 do 16 sati,  za saobraćaj se zatvara dio ulice Emerika Bluma (od raskrsnice sa ulicom Trnovska do raskrsnice sa ulicom Splitska). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava u alternativne pravce: Emerika Bluma-Trnovska-Zagrebačka-Splitska i Splitska-Trnovska-Zagrebačka.

Sanacija kolovoza u ulici Avde Palića (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, u ulici Avde Palića, na dijelu od deponije Smiljevići prema Zabrđu, od 08 do 16 sati potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Adema Buće-Briješće brdo-Safeta Zajke i obratno.

Mirno okupljanje u ulici Trg Solidarnosti (Sarajevo)

Zbog održavanja mirnog okupljanja na spoju ulica Trg solidarnosti 12 i Ive Andrića, danas od 13 do 15 sati saobraćat će se usporeno.

M-5, Hrenovica-Mesići

Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-5, Ljubogošta-Pale

Zbog izvođenja radova u tunelu Kalovita Brda, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

M-14.1, Odžak-Vukosavlje

Izvode se radovi na izgradnji kružnog toka. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-14.1, Brčko-Bijeljina

Zbog deminiranja terena u naselju Gredice (od fabrike Pirometal do Šljunkare), od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-16, Banja Luka-Jajce

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-17, Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17, Konjic

Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-18, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

R-414, Karanovac-Turbe

 Zbog aktiviranog klizišta kod mjesta Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-454a, Bratunac-Drinjača

 Zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-461a, Srebrenik-Orahovica Donja

Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R-461a Srebrenik-Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-469, Živinice-Međaš

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R-469 i R-470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.