{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanje na putevima
subota, 21.07.2018.
Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita u Mostaru

Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita,  od pozorišta prema ulici Braće Brkić.

Izmjene režima saobraćaja u Sarajevu

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Kamenica (kod br. 16), Armije Republike Bosne i Hercegovine, Poljine i Franjevačka.

Obustava saobraćaja u ulici Miševići (Sarajevo)

Zbog sanacionih radova, od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Miševići (spoj M-17-Miševići). Alternativni pravac je M-17- Rakovička cesta-Miševići.

Obustava u ulici Kamenica (Sarajevo)

Zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kamenica (od broja 47 do broja 88). Radovi se izvode etapno do 50 metara, a za vrijeme obustave, alternativni pravac je Kamenica-Mahmutovac-Paje Malta i obratno.

Obustava na raskrsnici ulica Hrasnička cesta, Umihane Čuvidine i Seada Bublina (Ilidža)

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice ulica Hrasnička cesta-Umihane Čuvidine-Seada Bublina od 00 do 24 sata obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravci

Izmjena režima saobraćaja u ulici Topal Osman paše (Sarajevo)

Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici od mosta do raskrsnice sa ulicom Zvornička, zatvorene su dvije trake, dok su preostale dvije trake otvorene za dvosmjerni saobraćaj.

Obustava saobraćaja Crepljani- Kasetići- Žunovnica (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora Crepljani- Kasetići- Žunovnica od 07 do 17 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na dijelu od skretanja za objekat "Ribnjak Žunovnica" do naselja Kasetići. Alternativni pravac za vrijeme obustave saobraćaja je: Hadžići- ulica Žunovačka- ulica Tinohovska- naselje Kasetići.

Obustava u ulici Kračule (Sarajevo)

Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Kračule (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Safet Bega Bašagića u dužini od cca 40 metara). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Noćne obustave u krajnjoj desnoj traci u ulici Zmaja od Bosne (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na sječi stabala duž saobraćajnice od 22 do 02 sata obustavlja se saobraćaj u krajnjoj desnoj traci u smijeru kretanja Ilidža-Baščaršija  u ulici Zmaja od Bosne (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Topal Osman paše) u dane 19./20, 20./21, i 21./22.07.

Obustava Kalesija-Sapna-prevoj Mramorovi (Tuzlanski kanton)

Zbog sanacije klizišta na putu Kalesija-Sapna (dionica prije raskršća za Jajiće i Međeđu-prevoj Mramorovi) potpuno je obustavljen saobraćaj. Putnička vozila, minibusi i teretna vozila do 7,5 t najveće dozvoljene mase mogu koristiti lokalni put L-044027 Kalesija(M-4)-Zolje-Jajići-Mramorovi, dok teretna vozila preko 7,5 tona koriste alternativni pravacKalesija-Zvornik (Karakaj)-Sapna.

A-1, Sarajevo zapad-Lepenica

Na lokalitetu Ban Brdo zbog aktivnog klizišta vozila u tunelu Igman, kao i iza tunela, saobraćaju preticajnom trakom. 

A-1, Lepenica- Tarčin

Zbog radova na učvršćivanju potpornog zida na dionici autoputa A-1 Lepenica- Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. U vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

A-1, Jošanica-Tarčin (vijadukt Bojnik)

Zbog radova na sanaciji prelazne naprave na vijaduktu Bojnik na autoputu A-1 smijer Jošanica-Tarčin vozila  saobraćaju jednom trakom.

M-5, Hrenovica-Mesići

Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14, Srbljani-Bosanska Krupa

Radovi na redovnom održavanju  izvode se na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na mjestima radova saobraća se jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

M-14.2, Bosanski Šamac-Odžak (Prud)

U toku su deminerski radovi u naselju Prud, zbog čega će svakodnevno, u vremenu od 08 do 16:00 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-16, Banja Luka-Jajce

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća  usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

M-16.1, Klašnice-Prnjavor

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17, Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18, Sarajevo-Foča

Zbog većeg odrona na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

M-18, Olovo-Kladanj (Karaula)

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R-414, Karanovac-Turbe (Ljubačevo)

 Zbog aktiviranog klizišta kod mjesta Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-446, Trebević

  Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice na dionici: skretanje za vrh Trebević-Brus, u vremenu od 08 do 17 sati saobraća se usporeno.

R-454a, Bratunac-Drinjača

 Zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458, Lopare-Čelić

Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-469, Banovići-Živinice

Zbog izvođenja neophodnih radova na lokalitetu Općine Banovići (između Doma zdravlja i Direkcije RMU Banovići) od 09 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

R-471, Lukavac- Vijenac-Banovići

U naselju Modrac od 07:30 do 18:00 sati potpuna obustava saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji mosta na rijeci Spreči. Od 18:0 do 07:30 sati vozila saobraćaju jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R-473, Nemila-Bistričak

 Zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 07 do 17 sati dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

R-475a, Karan-Bosanski Novi

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.