Stanje na putevima
nedjelja, 15.12.2019.
Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja neophodnih radova sporije se saobraća u ulicama: Zuhdije Kadrića, Halida Kajtaza, Ivana Cankara, Asima Ferhatovića, Safeta Pašalića, Kranjčevićeva, Goruša, Kovači, Armije Republike BiH, Radenka Abazovića, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

Izmjenjen režim saobraćaja u ulici Avdage Šahinagića (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave saobraćaja su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara- Džemala Čelića- Mehmeda Mujezinovića- Franjevačka- Konak- Obala Kulina Bana i obratno.

Izgradnja kružnog toka u Čapljini

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

Obustava u ulici Branislava Nušića (Brčko)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Branislava Nušića, u dijelu naselja „Centar“. Vozila će se preusmjeravati alternativnim saobraćajnicama u gradu.

Izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-4, M-15 i ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega je saobraćanje usporeno.

Obustava saobraćaja u ulici Kranjčevićeva u Sarajevu

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva u terminu od 07:30 do 16 sati, moguće su etapne obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Obustava saobraćaja u ulici 13. Juni u Sarajevu

 Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta Donji Kotorac, u ulici 13. Juni (na dijelu od spoja sa ulicom Tuneli u dužini 50 m prema ulici Katera) na snazi je obustava saobraćaja.

Obustave tokom noći u ulici Safeta Hadžića (Sarajevo)

Zbog sanacionih radova u noćnim satima (23:45 do 05:30 sati) etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Safeta Hadžića (od raskrsnice sa krakom istoimene ulice prema ulicama Albanska i Hadži Mustafe Penjave u dužini od 700 metara prema naselju „Aneks“). Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima.

Obustava u ulici Dolina (Sarajevo)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 07:30 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Dolina. Radovi će se izvoditi etapno: prva dionica od ulice Maršala Tita do ulica Augusta Brauna i druga dionica od ulica Augista Brauna do ulice Kranjčevićeva. Za vrijeme radova zabranjuje se i zaustavljanje i parkiranje na uličnom parkingu Dolina (na dijelu izvođenja radova). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Maršala Tita-Fra Anđela Zvizdovića-Kranjčevićeva.

A-1, Butile-Sarajevo zapad

Zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

M-1.8, Srebrenik-Orašje

Zbog radova na sanaciji tunela Ormanica, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-5, Hrenovica-Mesići

Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-5, Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište)

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-5 Ključ-Bosanski Petrovac, na prevoju Lanište, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5, Ključ-Mrkonjić Grad

Zbog radova na izgradnji pješačkih staza na magistralnom putu Ključ-Mrkonjić Grad na mjestu izvođenja radova (na izlazu iz Ključa) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-14, Bosanska Krupa

Zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-14.1, Gradačac

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-14.1 u ulici Josipa Šibera (Gradačac),  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-16, Karanovac-Crna Rijeka

Zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-16, Jajce-Crna Rijeka

Zbog sanacionih radova kod mjesta Zdaljevac u vremenu od 07 do 16 sati aktuelne su polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17, Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17, GP Doljani-GP Metković

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog putau M-17 GP Doljani-GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-17, Zenica-Nemila (tunel Vranduk)

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) u vremenu od 05 do 21 sati vozila saobraćaju dvosmjerno.  U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. 

M-17, Maglaj-Doboj

Zbog radova na izgradnji pješačke staze i rasvjete pothodnika na raskršću za naselje Kosova, u vremenu od 07 do 16:30 sati, saobraće se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-17.3, Neum-Stolac

Zbog izvođenja radova na na dionici Stolovi-Drenovac, saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

M-18, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18, Sarajevo-Trnovo

Zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-20, Ustiprača-Goražde-Ustikolina

Zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

R-414, Karanovac-Turbe (Ljubačevo)

 Zbog aktiviranog klizišta kod mjesta Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-425, Žitomislići-Čitluk

Zbog sanacionih radova na mostu preko Neretve saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.  Za vozila preko 5 tona nosivosti preporučuju se alternativni pravci.

R-454a, Bratunac-Drinjača

Zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati  i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458, Lopare-Čelić

Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.