Stanje na putevima
nedjelja, 20.10.2019.
Bosanska Gradiška-Banja Luka

Zbog izgradnje naplatne stanice Čatrnja, na mjestu izvođenja radova saobraća se sporije.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja neophodnih radova sporije se saobraća u ulicama:  Stjepana Tomića, Šekerova, Kečina, Kovači, Armije Republike BiH, Miševići, Mula Mustafe Bašeskije, Patriotske Lige, Bare kod Stupa, Radenka Abazovića, Stara pruga, Paromlinska (raskrsnica sa ulicom Ložionička), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

Izmjenjen režim saobraćaja u ulici Avdage Šahinagića (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave saobraćaja su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara- Džemala Čelića- Mehmeda Mujezinovića- Franjevačka- Konak- Obala Kulina Bana i obratno.

Izgradnja kružnog toka u Čapljini

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

Obustava u ulici Branislava Nušića (Brčko)

Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Branislava Nušića, u dijelu naselja „Centar“. Vozila će se preusmjeravati alternativnim saobraćajnicama u gradu.

Obustava saobraćaja zbog izgradnje rotora u Odžaku

Zbog radova na rotoru Odžak, saobraćaj je obustavljen u ulicama Titova i XV Majevička. Vozila se preusmjeravaju na ulice Redže Porobića i Nova ulica-Henukina.

Obustava saobraćaja u ulici IV Viteške brigade u Sarajevu

Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici IV Viteške brigade (od raskrsnice sa ulicom Velika Aleja do raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta) u terminu od 07 do 19 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su IV Viteške brigade-Velika Aleja-Hrasnička cesta i Hrasnička cesta-Samira Ćatovića Kobre-IV Viteške brigade.

Obustava saobraćaja u ulici Rustempašina (Ilidža)

Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Rustempašina (od kružnog toka do Rustempašinog mosta), u terminu od 08 do 16 sati dolazi do etapne obustave saobraćaja.

Izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-4, M-15 i ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega je saobraćanje usporeno.

Obustave saobraćaja zbog deminiranja u ulici Osik u Sarajevu

Zbog deminerskih radova na lokalnoj saobraćajnici „Butila-Mostarsko raskršće“ (ulica Osik), svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15:30 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 10-minutna propuštanja.

Obustava u ulici Reljevska (Sarajevo)

Zbog izvođenja sanacionih radovaod 08 do 16 sati etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Reljevska (od raskrsnice sa M-17 do raskrsnice sa ulicom Paljevska). Za vrijeme obustave alternativni pravac je M-17-Rajlovačka cesta-Reljevska i obratno.

Obustava u ulici Buka (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova od 07:30 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Buka (od raskrtsnice sa ulicama Mehmeda Spahe i Kaptol, do raskrsnice sa ulicom Dalmatinska. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Dalmatinska-Mehmeda Spahe-Kaptol-Maršala Tita.

Obustava saobraćaja u ulicama u Sarajevu

-Zbog održavanja sportske manifestacije „Trka na 5 kilometara“, danas od 09 do 11 sati, dolazit će do kratkotrajnih obustava saobraćaja na raskrsnicama ulice Vilsonovo šetalište sa ulicama Ložionička, Hamdije Čemerlića i Vrbanja.

A-1, Sarajevo zapad-Lepenica

Na lokalitetu Ban Brdo zbog aktivnog klizišta vozila u tunelu Igman, kao i iza tunela, saobraćaju preticajnom trakom. 

A-1, Butile-Sarajevo zapad

Zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

A-1, Podlugovi-Sarajevo sjever

zbog sanacionih radova u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

M-1.8, Srebrenik-Orašje

Zbog radova na sanaciji tunela Ormanica, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-4, Doboj- Gračanica (u naselju Klokotnica)

Zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

M-5, Hrenovica-Mesići

Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-5, Lanište-Ključ

Zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16, Karanovac-Crna Rijeka

Zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-17, Drivuša

Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17, Zenica-Nemila (tunel Vranduk II)

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

M-17, GP Doljani-GP Metković

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog putau M-17 GP Doljani-GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-17, Tarčin-Raštelica

Zbog radova na izgradnji isključne trake za naselje Trzanj, saobraća se usporeno.

M-17.3, Neum-Stolac

Zbog izvođenja radova na na dionici Stolovi-Drenovac, saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

M-18, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje

Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18, Kladanj-Podpaklenik

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-18, Kladanj-Stupari

Zbog sanacionih radova u mjestu Stanovi saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

M-18, Olovo-Kladanj (Olovske Luke)

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj, kod mjesta Olovske Luke, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18, Krupac-Bogatići

Zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-20, Ustiprača-Goražde-Ustikolina

Zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

R-414, Karanovac-Turbe (Ljubačevo)

 Zbog aktiviranog klizišta kod mjesta Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-425a, Tromeđa-Zvirovići

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

R-446a, Lukavica-Pale

U toku su radovi na sanaciji kolovoza i proširenju mosta, zbog čega je potpuno  obustavljen saobraćaj za sva vozila (izuzev lokalnog stanovništva).

R-454a, Bratunac-Drinjača

Zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati  i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458, Lopare-Čelić

Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-470, Tuzla-Dubrave (dionica Par Selo-Dubrave)

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-470 Tuzla-Dubrave (dionica Par Selo-Dubrave), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.