Vruće ljeto u Parizu
67

PSG će biti jači bez Mbappea: Četiri velika imena za napad na evropsku titulu

D. P.
Parižani su se oprostili od Mbappea (Foto: EPA-EFE)
Parižani su se oprostili od Mbappea (Foto: EPA-EFE)
Paris Saint Germain polako ulazi u ljeto u kojem će trebati da nadoknadi odlazak najveće zvijezde Kyliana Mbappea, a to znači i dolazak pojačanja koja ga trebaju zamijeniti.

U PSG-u neće sjediti prekriženih ruku i čekati da neki "novi Mbappe" ispliva nakon što je najveća zvijezda odlučila besplatno napustiti Park Prinčeva. Naprotiv, Parižani su spremili listu od četiri pojačanja koja bi učinila tim neuporedivo snažnijim i možda donijela titulu prvaka Evrope, koja nikako da stigne u klub.

Što se tiče Mbappeovog nasljednika, dvojica nogometaša su u igri i vrlo je realno da jedan od njih i pređe u PSG narednog ljeta. U pitanju su Milanov Rafael Leao te Khvicha Kvaratskhelia iz Napolija.

Obojicu nogometaša silno želi sportski direktor Luis Campos, koje je upoznao ranije tokom karijere te odlično poznaje njihove kvalitete, a posebno dobar odnos imao je s Leaom u Lilleu. No, njegova otkupna klauzula je 175 miliona eura, što znači da bi PSG morao izdvojiti ozbiljan novčani iznos i uplatiti ga Milanu.

Bez obzira da li neko od ove dvojice krilnih ofanzivaca pojača PSG, ekipa će krenuti po još dvojicu ofanzivaca na drugim pozicijama.

To su Bernardo Silva iz Manchester Cityja te napadač Napolija Victor Osimhen. Bernardo Silva je idealan za PSG jer ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura i taj transfer je najrealniji od svih. Također, Portugalac je spreman za nove izazove nakon višegodišnje uspješne avanture u Manchester Cityju.