Komentari (261)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako se prave ludi. Moze direktorima 10 000
Populista Vojin Mijatovic kaze da ce minimalac na 1000 km. Minimalac je i danas 1000 ako se racuna regres I topli obrok. I sada ce on to da oporezi i uracuna kao minimalac je ispunjen... koja je to podvala
Penzija ne moze biti ispod 50% prosjecne plate a plata ministra ne moze biti veca od dvije prosjecne kao sto je u pametnoj Srbiji.Borite se za vecu prosjecnu platu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vlasnik firme u Njemačkoj u kojoj radim je multimilioner i manje se raskalašeno ponaša nego vlasnici seoske trgovine kod nas... Mislim da je u tome odgovor...
Nemoras ni ti imat milionske profite,a dy radnik ima 1000 km,ti da jedes meso a radnik sirutku.Radite na smanjenju drzavnog aparata,smanjite politicarima plate,radite na FISKALIZACIJI sitnih privstnika,keramicari,stiropor majstori.nek placaju porez.Smanjite uvoz kojekakvih gluparija,smsnjite cjene hrane,i eto radniku plata 2000 km.ZNSCI,NEMORAS TI IMAT MILIONSKU DOBUT
Hvala bogu neka si dočekao da te ne čeka 200radnika nezaposlenih ispred kapije i da ucjenuješ kolika će biti plaća .Plati pa se klati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????!!!!!!!!!!!!!
Govorimo o hiljadu maraka papak,a ne dvije,tri.Evo prostom računicom možemo dobiti taj iznos tj.da se javna potrošnja strogo kontroliše,da se uhljebima koji imaju preko 3000 KM.oduzme onaj višak i eto para.
Može...kako ne može... Mislite da živite u feudalizmu... Nema više toga
Extra profit više nije dostupan.Molim obratiti se ambasadama Pakistana,Indije i Maroka.
Čovjek kada ovog levata vidi, a da ne zna ko je-šta je, na očima vidiš da je pokvaren do srži
A koliko ti imas platu,pa bolan 10 radnika skupa ne mogu zaraditi tvoju jednu platu 🫡
A moze se krevet prodat sa cijenom kao u Njemackoj a razlika para gazdi za novi mercedes.
Ne bude li pozdravi se sa i onim što si ikad imao. Ako znaš da odoše vani za isto i slabije mjesto, a veću platu imaju nego ovdje što ćeš učiniti? Možeš uvesti ali tad ko Njemačka moraš misliti što sa svojim jezikom i kulturom, ako stranci rade to više nije BiH.
Ni doktorat ti nije ravan direktore. Sve visokoumnija od visokoumnije. Ovo obrazloženje treba kopirati na svaki njegov natječaj za posao pa da ljudi jednostavno znaju kome dolaze i šta mogu očekivati od ovakvog profila ljudi. Pa bolan nebio šta god čovjek naš zaradi ovdje ovdje će i potrošiti u 95% slučajeva. Ako to nije poticanje ekonomije ja ne znam šta je.... Valjda kupovina stanova takvih gazda šta je onaj svećenik im govorio...
Pa šta se sve ove godine čeka sa firmama koje mogu da donesu visoke zarade. Je li to oni sami sebi kažu da ne mogu i da ne znaju pokrenuti ili dovesti takve firme kod nas.
Mars u 5.p materni 30god..na minimalcu izmuzate narod..Aaa vi ? Avioni kamioni helikopteri...
Moze moze! isto kao sto vlasnici mogu i da zarade milione... niko im ne brani ali preko ledja radnika.... i da, radnici nisu otisli samo zato sto su se otvorila trzista vec zato sto i tamo prave krevetw ali mogu da zive od svoje plate!
Nemoj nam samo ti pomagati, a ti mozes imati platu od 12500 KM, to je radnikova godisnja plata, kako te nije sramota izaci sa ovom izjavom, pa ne pravi radnik mjesec dana jedan krevet nego napravi 10 kreveta, 20 stolica, 6 stolova, 4 ugaone garniture, 2 plakara, 3 TDF garniture, pa racunaj koliko je tebi zaradio, sramoto... jer sebi je zaradio samo 1000 KM, a tebi 30x vise
I ne mora plata biti 2000 do 3000maraka.Neka bude 1500 al ni to nema. Kad bi proizvodili i avione migove nebi bila veca.Na sve moguce nacine nastoje da ne povecaju min.platu.