Komentari (220)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li ista u cemu nismo najgori na svijetu.Ha Allahovi robovi,postenjacine,moralne vertikale
najveci broj lopova i raznih prevaranata po kvdratnom metru.
prolazan je svijet svakako.. :D
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
danas je strajk studenata farmacije stomatologije i zdravstvenih studija s pocetkom u 11:45...ne daju studentima da studiraju...pa i u ratu su studenti na tim fakultetima studirali...ovi iz mafijaskih stranki samo priznaju diplome koje njihovi udbasi dileri i uvlakaci kupuju u banja luci...
pardon sutra su protesti...
Nisu rezultati procurili. To su u potpunosti javni podaci. U tu svrhu se i radi testiranje, da bi se znalo kakvo je stanje obrazovanja u svijetu. Ali to je još jedna potvrda svemu, senzacije nam trebaju a ne istina. Pozicija naše zemlje me uopšte ne iznenađuje.
da su teme testa bile nargila, shisha bar, muzicki opus Bube i Jale, bili bi prvaci svemira
Ovo je super, treba neko da testira kadrovska rijesenja u drzavi, da vidite kome odvajate porez od vasih crkavica.
bila bi bosna ko i srbija nego deci iz RS kvare prosek deca sa severa fbh
A kazu: Nasa djeca gdje god odu najpametnija 😂
Pa i jeste tako, jer najpametniji odoše i ni rade testove za druge države. Ovi što ostaju rade testove za BiH.
Neki dan mog komsu zaustavila murija jer je bio "pod utjecajem penzije". Njegov PISA test je pobjedio taj dan (vece da budem precizniji)
Nažalost, u BiH je sigurno 90% ljudi naprosto glupo. Radio sam jednu vrstu istraživanja, to je čudo šta je bivši režim sistemski radio, a ovi danas nastavljaju.
Pa naravno, ne mogu sva djeca imati petice u školi, debili ,od nastavnika ,uništavate one prave koji to zaslužuju jer ih stavljate u isti koš sa manje naprednom djecom!
STA KAZETE ...IZ FINANSIJSKE PISMENOSTI ? RJESAVALI 15.O GODISNJACI ? MA.MRS !
Šta ga motiviše kada se diploma medicinske sestre može dobiti za 17 dana ili i ne vidjeti fakultet, a dobiti akademsko zvanje. Da bi bio sutra ministar, načelnik, direktor ili njihov savjetnik i ne treba ti ništa više.
Ne znam ni šta je PISA, znaš koliko me gabri.
@Ipkis Takva ce ti i djeca bit
S druge strane, nasa djeca osvajaju razne medalje na svjetskim ispitima znanja, ali za takvu vijest ne dobijamo clanke sa ovako velikim naslovima,
Dominiraju Kinezi. Na nedavnoj matematičkoj olimpijadi za srednjoškolce, Kina i SAD su imali ubjedljivo najbolje rezultate. Ali tek da vidite fotografije nacionalnih timova Kine, SAD, Kanade i Australije!!! Samo je 1 takmičar bijelac (SAD). Svi ostali su azijati, 90% su porijeklom Kinezi.
Imali smo najbolje skolstvo a sada smo sramota! Svi oni koji mrze Jugu, to su ti roditelji cija su sad djeca najbolji ucenici, po novom sistemu testiranja MAHALA, kakva PISA.
Sva sreća pa se u Bosni nikada ništa nije mjerilo znanjem.