Komentari (165)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam ali nisam primjetio da kada Pravoslavci i Katolici slave neki praznik stavljaju dzamiju u pozadini. Ovo je sasvim ok bilo koja vjera da je u pitanju.
Tacno tako ali pravoslavci i katolici ne govore o gradjanskoj BiH ...
Trebali su onda Momu i Uzeira izbaciti, osim ako su to neke kockaste munare za koje ne znam.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Znaci sad za Bajramsku cestitku, pored harfova, kaligrafije, dzamije treba kakva ikona jos?
Ikona Bakira Izetbegovića zamisli..
A i žičara islamski objekat
Muslići mrze multikulturalnost i da se IZ pita otjerali bi sve nemuslimame!
Krivo im što je Sarajevo muslimansko!
pravi sarailibad....
PA NIJE NI SRBIMA NI HRVATIMA RAMAZAN A KOLIKO SAM SHVATIO OVO JE PLAKAT VEZAN ZA RAMAZAN BAJRAM NEVIDIM RAZLOG STAVLJANJA DRUGIH VJERSKIH OBJEKATA OSIM ISLAMSKIH NIJE TURISTICKI PLAKAT NEGO VJERSKI A DA SU STAVILI BILO BI VRIJEDJANJE JER ONI NESLAVE NEBI VAM BOG DRAGI UGODIO INACE JA SAM SRBIN
GraDŽansko Sarajevo..
Usrashooo, ko te sta pita? Ti i slicni ste nepozeljni u Sarajevu, hrokci u zapadnoj i 🤫
nekim ljudima smeta i kosa na njihovoj glavi
Rezil ul ulema sto pravis estradu od mubarek mjeseca Ramazana to je mjesec skrusenosti i ibadeta. Jos kad pocnes sa estadnim iftarima kojima bezbeli nemoze prici fukara. Mozda mogu ambasadori. Zamisli se kako ces poloziti racun pred Allahom.
ako se željelo prikazati stilizirano grad Sarajevo, onda definitivno fale drugi neki prepoznatljivi (vjerski) objekti , znamo da je Bog jedan , samo se drugačije naziva i interpretira....
Ništa, za Uskrs/Vaskrs radite kaligrafiju na jajima.
Pa ovo je objavila Islamska zajednica, nije Avaz objavio
Da je plakatu napravio ured gradonačelnice Sarajeva ili Premijera Kantona prvi bi se kao musliman bunio. Plakatu je napravila Islamska zajednica, povodom mubarek ramazana. Tu se sva priča završava. Mogu nastavit diskutovat sa onim ko pokaže neku plakatu koju je napravila katolička ili pravoslavna crkva, a da su u pozadini džamije, a da je u pitanju najava nekog njihovog blagdana. Gleda se ko nešto radi i povodom čega se nešto radi. Ne treba tu bit puno pametan.
Ovo je od islamske zajednice plakat, čudno bi bilo da je grad Sarajevo pravio neki plakat (ne vjerske prirode) pa izostavio druge objekte.
Mora li se uvijek i u svemu naci razlog za dramu?!🙄
Plakat jasno pokazuje da Sarajevo pripada svima osim onih koji se krste i jedu krmetinu. Ovi koje pobrojah ce se vjerovatno i sloziti sa tim ali da pojam "gradjanska drzava" ne moze biti nikad u istoj recenici sa ovima koji napravise taj plakat. Ako zapišavas dio teritorije onda poštuj i ono sto su drugi zapišali.