BiH
263

Nestle priznao grešku: Goveđa supa nema halal certifikat, došlo do propusta s etiketom

Piše: L. Č.
Nakon što je Klix.ba pisao o Maggi supama sa naknadno zalijepljenim naljepnicama na kojima je naznačen sadržaj koji se razlikuje od sastava na originalnom pakovanju, dobili smo odgovor kompanije Nestle u kojem priznaju svoj propust.

Podsjetimo, na naknadno dodanim naljepnicama Maggi goveđe supe sa rezancima izostavljeno je da ona sadrži svinjsku mast.

Iz kompanije Nestle su potvrdili kako se desio propust s deklaracijom na Maggi goveđoj supi od 53 grama, te je na originalno, u potpunosti ispravno pakovanje, greškom dodana neusklađena etiketa što je, kako tvrde, "propust pri izradi pakiranja".

Potvrđeno je da ova supa nema halal certifikat i da sadrži svinjsku mast, za razliku od onoga kako je stajalo na naknadno zalijepljenoj etiketi.

"Naglašavamo kako našim potrošačima nastojimo osigurati potpune i transparentne informacije kada je riječ o sastavu proizvoda, te se iskreno izvinjavamo za sve neugodnosti nastale ovim nenamjernim propustom s naše stane. Prema internim analizama koje su odmah poduzete, riječ je samo o jednom lotu proizvoda kojeg smo odmah odlučili dobrovoljno povući s tržišta. Također, pozivamo potrošače koji su kupili ovaj proizvod da se jave u distributivne centre gdje će za svaki kupljeni proizvod dobiti zauzvrat tarhana supu za predstojeće vrijeme ramazana", poručili su iz bh. predstavništva kompanije Nestle.