{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Maggi supama kompanije Nestle naljepnicama sakriveno da sadrže svinjsku mast

15.6.2015. u 12:14
782
469
Na Maggi supama kompanije Nestle naljepnicama sakriveno da sadrže svinjsku mast
782
U trgovinama u BiH se mogu pronaći Maggi supe kompanije Nestle sa naknadno zalijepljenim naljepnicama na kojima je naznačen sadržaj koji se razlikuje od sastava na originalnom pakovanju.
Tako, npr. na naljepnici Maggi Goveđe supe sa rezancima kompanije Nestle ne piše kako ona sadrži svinjsku mast, no na originalnom pakovanju, ispod naljepnice, može se vidjeti da supa sadrži svinjsku mast.

Portalu Klix.ba već se javilo nekoliko čitatelja sa fotografijama i dokazima o ovom slučaju, izražavajući svoju revoltiranost i ljutnju navodeći kako se osjećaju prevarenima.

Ekipa portala Klix.ba je provjerila i ostale proizvode iz ove linije, uvidjevši kako se na većini pakovanja različitih supa kao što su pileća, "proljetna" i ona sa okruglicama od griza također nalaze naljepnice kojima je prekrivena originalna ambalaža.

Ipak, svinjska mast se nalazi samo u sastavu Maggi Goveđe supe sa rezancima.

Portal Klix.ba je kontaktirao i predstavništvo kompanije Nestle u Bosni i Hercegovini, gdje nam je rečeno kako će se, nakon odobrenja objašnjenja ovog slučaja koje treba biti potvrđeno u Švicarskoj, oglasiti zvaničnim saopštenjem za medije i uskoro dati više informacija o ovom slučaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: