Komentari (280)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepo Sarajevo, i grad i ljudi... Pozdrav iz Mostara :)
Pozdrav Mo
:)))
Allahu ekber!!! SARAJEVO CIJELO PREKRILI EZANI, RADOST NEK' DONESU RAMAZANSKI DANI! Svim ljudima dobre volje!:)))
Nikad mi nije bilo jasno ono naguravanje kuće uz kuću... Jel to toliko zanimljivo imat prozor koji gleda na komšijin balkon, ili ulazna vrata pored komšijine garaže itd?
Kazu ima neku car to da ti komsija vidi sve sto radis. A vise je kozja staza ta carsija. Nece nikada znati kako je u ravnici odrasti s velikim avlijama, e to je milina.
Odlične fotke. http://i.imgur.com/uEJQg2g.png
Miriše Sarajevo poput prelijepe stidljive djevojke. Poput stare hanume sa Vratnika. Miriše šamijom moje nane. Miriše somunom ramazanskim. Miriše Tabijom i barutom topa tabijskog. Miriše Miljackom, Bembašom, ćuprijama. Miriše, bolan, prijatelju... Osjeti i ti malo. Miriše džamijom i minaretom, miriše crkvom, Sinagogom i Sahat-kulom starom. Miriše Saračima i Kovačima, Sedrenikom i Bistrikom... Miriše, prijatelju, stani malo pa miruhni. Miriše vodom sa Sebilja i drugih česmi. Miriše ćevapima, burekom, sirnicom, krompirušom. Miriše kahvom prženom, osjetiš li? Miriše bakrom i kalajom, miriše kaldrmom. Miriše ljudima, stranim i domaćim, poznatim i nepoznatim. Miriše, prijatelju, Sarajevo i krvlju i suzom. Suzom majke koja je sina dala da bi Ti danas mogao mirisati Sarajevo. Zato stani pa duboko udahni, Osjetit ćeš još više nego što ti rekoh, Jer još više i ljepše miriše Sarajevo
Lijepo moje Sarajevo, meni srcu drago. :-)
Kada zavrsi Ramazan, onda na docek Bajrama i Bajramskog veselja uz cajke i vasarske krkanluke, rakiju i divljanja po seheru uz pucnjavu obavezno..
Sarajkevo je lijep grad, nažalost svakim danom sve manje. To što je nekom ljepši tokom Ramazana, stvar je vjerskog osjećaja da se dešava nešto posebno. Meni je srce, pak, veliko kao Vijećnica kada vidim nešto lijepo u gradu. nažalost, Miljacka ostaje blatnjavi potok, a za muziku koja prati snimak treba platiti upotrebu nekoj turskoj televiziji iz čije je serije ukradena. Dajte barem neku sevdalinku.
cool... kasike zvece..
jedva cekam vidjeti i slike iz zraka za Veliku Gospu, sigurno ce isto biti magicne! ;-)
Naravno. Ali ja jos uvijek pokusavam vidjeti razliku snimaka iz zraka za vrijeme Iftara i za vrijeme _______ (izaberi vjerski blagdan). Neka me netko - bilo koje fotografske vjere - prosvijetli, sta se to jucer iz zraka vidjelo drugacije naspram, recimo proslog ponedjeljka :-P
Hvala Klix za ove divne fotografije i ovaj divan video
Da se najezis kao u turskim serijama :D
Prelijepo, još kad bi mi neko rekao naziv pjesme/muzike u pozadini.
Sarajevo jeste prekrasan grad. Nije potrebno biti rodjeni Sarajlija da se to uvidi. Samo bar malo osjecaja za realnost. I ljepotu, naravno. A sve - ukoliko ne mrzis, podrazumijeva se.
Govorimo o "lijepom",a ne o "bogatom" ili "velikom". Neko ko je presao Evropu/svijet dobio je priliku shvatiti zasto "nije zlato sve sto sija". Nije mi namjera da prosudjujem bilo koga, ali ako je suditi po korisnickom imenu, ti nisi vidio dalje od Laktasa.
Govorimo o "lijepom", a ne o "bogatom" ili "velikom". Neko ko je prosao Evropu/svijet imao je priliku shvatiti zasto "nije zlato sve sto sija". Nije mi namjera da prosudjujem bilo koga, ali ako je suditi po korisnickom imenu, ti nisi vidio dalje od Laktasa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Centar svjeckog islama, bravo!
Hajteeee molim vas gospodjo... A gledajte tamo u daljini kuca,jedna na drugu,kao favele u Brazilu... Mosh skocit sa balkona na tudji krov :D
Šteta što nisu prikazali magičan pogled na prazne zamrzivače i novčanike zbog kojih građani poste i pre i posle posta.