BiH
954

Magičan pogled na Sarajevo iz zraka za vrijeme prvog iftara

Piše: E.S.H.
(Foto: Klix.ba)
Pucanjem topa u 20:37 sati u Sarajevu je večeras označen kraj posta prvog dana svetog mjeseca ramazana, a kako je naš glavni grad izgledao gledan iz ptičje perspektive uoči i za vrijeme iftara pogledajte u našoj fotogaleriji i videoklipu.

Posebna draž se osjeti u sarajevskim mahalama, a pogotovo u starom dijelu grada. Pogled iz zraka u vrijeme akšama je poseban, pale se kandilji na sarajevskim džamijama, a Baščaršija je poprimila miris ramazana. Donosimo vam snimak napravljen dronom u vrijeme prvog iftara iznad Žute tabije sa koje će svakog dana pucati top koji će vjernicima biti znak da je vrijeme iftara i kraj posta.

Mnogi kažu da je Sarajevo posebno tokom ramazana, a to dokazuje i veliki broj turista koji glavni grad BiH odluče posjetiti baš u ovom periodu.

Turistima su posebno zanimljivi običaji i tradicija koju Sarajlije čuvaju stoljećima. Ramazan u Sarajevu, osim posta i činjenja djela iz pokornosti prema Bogu, donosi i prijateljska okupljanja poslije iftara, druženja do sehura i poseban duh u glavni grad BiH.