Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kantone definitivno treba ukinuti.
Normalno. Kantoni su najveca ubleha. Cuj imas kantonalno ministarstvo necega i onda isto to na nivou federacije. Ukinuti kantone i ovlasti prebaciti na opstine vrlo jednostavno.
Tesko da je ikad u ljudskoj istorijo postojao komplikovaniji i nefunkcionalniji politicki sistem.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Previse komplikovano da malo ko ovo konta. Preskupo i nefunkcionalno. Zamisli imas npr ministarstvo kulture na nivou kantona SA, onda isto to ministarstvo u ostalim kantonima i onda na nivou FBiH. Pa ovi kantoni su najvece zlo za FBiH treba to ukinuti sto prije.
Pa kako glupost? Kako bi krali od naroda? Kako bi kriminal sprovodili? Kako bi stranke bile bez hiljade bespotrebnih fotelja? Plata 4.500 KM po ministru, druže.
⚜️
⚜️
ako ne zele i obstruiraju onda treba onaj sa najvecim brojem glasova pa ko god da to bio...ali eto kod nas se krade i stima i ovo ne bi bilo kako je narod glasao vec kako su brojali i stimali...sve je ovo budalastina i cirkus bez elektronskog glasanja i smith je to trebao da obezbijedi a ne ovaj cirkus
Sta sa tolikim uhljebima koji sjede i njsta ne rade 20-30 godina. Ja stvarno ne znam kako ce se priviknuti da nemaju državne jasle već se priviknuti na realan sektor ili ti privatnika. Meni stvarno to nikako nije jasno. Svoje poznanike ni ne smijem to pitati.
Ma treba ovdje atomsku baciti,sacekati hiljadu godina pa naseliti Pingvine
ako kanton može izgubiti sve kandidate kako ih nije izgubio onda u vašem primjeru nego ako se ne izaberu iz nekog naroda onda se biraju iz drugih ti delegati koji nisu izabrani. što pričate gluposti, navedete primjer a u tom primjeru su izabrani svi osim Bošnjaka i samo se taj Bošnjak bira u drugom kantonu a ne svi.
I izabrani mogu izgubiti...izbori su farsa.
Iako nije istina da sda ima 12 .... sve sa je tako i da ima 13 djaba im kada niko nece a njima! To samo eventualno moze produziti proces formiranja vlasti....ali sda sigurno nece biti dio iste!
komedija se nastavlja
Predlazem da svaki gradjanin ima pravo oformiti svoj kanton , da u svakoj familiji ima Predsjednik Potpredsjednik, Dom naroda i jos po jedno Ministarstvo za svakog zasebno, da se postuje ustavni poredak svake familije i svi da imamo zasebno svoju himnu i zastavu. Da napokon i nama svane,
Nista uzeli u obzir da Zapadno-hercegovackom kantonu pripada 1 Bosnjak, te da cak i ako nije izabran, popunjava se od onih koji su imali najvise glasova a nisu dobili skupstinski mandat. Prema tome je i ispravljena diskriminacija spram cinjenice da drugim kantonima pripada neki od delegata samo zbog kolicnika.
osmorka na kisiku, ceka se......hahahaha
Tik Tak...Tik Tak....Tik Tak
Dakle u prvom krugu je potrebno 11.od 17. U svakom drugom se spussta broj glasova dok nedodje do potrebnana. 4.sto je po HDZui ..Smidtu dovoljno za prolaz izglasavnja Federalne vlade institucija presdsjednika i svakog zakona. ...dakle Smidtov zakon manjinskim omogucava da vladju nad vecinom to su Trojaneri i Amabasodari dogovorili
Pitaju đe Bakir? Eno se prebrojava. Nabrojao 12 ruku i sutra još jedna moguća iz Livna i onda 8-rko svoj Sporazum možete koristiti umjesto toalet papira. Šuti Dritan koji je odveć bio nabrojao 13 ruku kod Hadžifejka, a sada ima samo 10.