Pečeni krompiri bit će savršeno hrskavi uz dva sastojka
Pečeni krompir mnogima je omiljeni prilog uz jelo, ali problem je što ih je ponekad teško izvesti da budu savršeno meki i hrskavi.
Pečeni krompir mnogima je omiljeni prilog uz jelo, ali problem je što ih je ponekad teško izvesti da budu savršeno meki i hrskavi.
Krompir je jedna od onih namirnica, koje se idealno slažu uz mnoga jela. Ono što je svakako pohvalno jeste da je riječ o vrlo jeftinoj namirnici, a pravilnim skladištenjem možete mu dodatno produžiti rok trajanja. No, znate li zašto ga ne biste trebali držati u frižideru?
Krompir je glavna namirnica u mnogim domaćinstvima, ne samo zato što je isplativ, već i zbog svoje kulinarske svestranosti.
Zapečeni krompir je mnogima omiljeni prilog raznim jelima, a Jamie Oliver oktrio je kako da vam ispadne savršeno hrskav.
Ukoliko vam treba ideja za kasni vikend ručak - recept za najmekšu piletinu u sosu od limuna i bijelog luka savršen je izbor ove kišne subote.
Krompir je neizostavna namirnica u mnogim domaćinstvima. Da li ste ikada imali dvojbu smijete li jesti proklijali krompir ili ne?
Na Graničnom prijelazu (GP) Domaljevac – Šamac jučer je zbog neispunjavanja potrebnih uvjeta zabranjen uvoz 27 tona merkantilnog krompira porijeklom iz Egipta.
Jela od krompira postala su nezaobilazna u svakodnevnoj prehrani iz više razloga: krompir se lako uzgaja, urod mu je velik, zastupljen je u prehrani tokom čitave godine, zasitan je, može se jednostavno pripremiti i na najrazličitije načine i vrlo je jeftin.
Krompir je jedna od namirnica koja se često nalazi kao prilog brojnim specijalitetima pa nije ni čudno kada ga u marketima prodaju i u velikim pakovanjima od nekoliko kilograma.
Pečeni krompir je nezaobilazni prilog uz mnoga jela, ali je lako pogriješiti priliokm pripreme što će spriječiti da postane hrskav.