Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svako svakome pametuje kako da se ponaša...ja ne znam od kud ljudima vremena da se zamaraju odnosno opterecuju tudim zivotima
Salah je vjerujem izuzetno dobar covjek - no i priglup je. Mnogi stave jelku tek tako da obiljeze novu godinu obraduju djecu za te zimske praznike bez aluzija na slavljenje bozica i slicnih stvari.... Jednostavno tako sto je lijepo da ima drvce u kuci kao i svaka druga biljka. Jos ukraseno kuglama i sijalicama ispadne lijepo. Ono sto nema nikakve potrebe je da to slika i iritira ljude svojim privatnim idiotlukom.
Ja jelku koristim od rodjenja djece i lazem im za djeda mraza, kupujem paketic gledam njihove osmijehe i koliko su sretni, nikog od nas jelka i djeda mraz nisu prekrstili, svaki Bajram slavimo naravno bez jelke, jer taj dan predstavlja nesto drugo za razliku od novogodisnjih praznika i svakako uzivamo uz komsije druge vjere koji nas rado posjecuju i mi njih, pozdrav za pateticare
sta znaju majmuni.Jelka apsolutno nema nista sa vjerom.To je stara Evropska ili Germanska Tradicija koja se prosirila na cijeli Svijet.Ali hajd ti objasni Hajvanima.Hajd pokazite mi jednu Suru u Kuranu ili u Bibliji gdje se zabranjiva stavit Jelka u kucu.Nema! Ja sam Musliman i cestitam Svim Katolicima Bozic sto neznaci da ga ja slavim.Ja slavim samo Bajram i Ramazan.
Ne vjerujem na sto pade nas identitet. Bogati kulturom, istorijom spali smo na to da se jedino identifikujemo kao muslimani. I to oni slijepi i zadrti kao da smo porijekom iz neke duboke pustinje. Kome ovo odgovara i ko aktivno radi na tome!?? Pa se cudimo sto sve pametno bjezi odavde.
Sad se vidi koliko je SDA napravila zla Bosnjacima za samo 30 godina. Zivis ovde medju stotinama godina medju drugim kulturama i tradicijama. Umjesto da radis na tome da to bogastvo bude sto progresivnije ti se skupljas kao jez i plasis sve oko sebe. Fuuuj koji seljaljkuk.
SDA seoske varalice vatru rigaju kad vide jelku
Zamislite da ste toliko nesigurni da vam božićno drvce poljulja vjeru. RELIGIJA JE ZAISTA NAJGORI I NAJZLOČIJI LJUDSKI IZUM.
Zamisli Svemoguće si biće, stvorio si milijarde galaksija gdje svaka ima milijarde zvijezda, stvorio si jedan, a mozda i milijarde drugih univerzuma koje ne mozemo pojmiti, zakone fizike, ali bi ti potencijalno smetalo što jedan obični čovjek na jednoj maloj planeti postavlja i krasi jelku... Zamisli u ovo vjeruješ i još vjeruješ da ako to nastavi raditi, da će biti kaznjen beskonacnom vatrom...prije 1000 godina vjerovati u ovo OK, nema knjiga, interneta, itd...ali u 2024...
Trideset godina je utrošeno da se odgoje generacije Bošnjaka koje sada po klux- u svima pametuju o pravoj i krivoj vjeri. Žali bože truda i para. Da je uloženo uloženo u nauku, sport i kulturu bolje bi bilo. Ima njih što meni kažu da sam balia koji ništa ne zna. Sve znam i zato neću sa njima.
Kako smo samo nase vehabije neracionalni i paglu. Evropska civilizacija postoji, to je neminovno i tamo vec odavno trazimo spas, ma sta vi mislili o tome. Nije Ataturk bio glup. Nemoze se pobjeci na Istok i zabiti glavu u pijesak. Budi tu gdje jesi i snadji se. Ne trazi spas tamo gdje nemas svoje istorije i korijena.
Po stoti put pisete i opet ponavljam, kakanjci rodjeni u zenickom porodilistu nisu zenicani. Lovren je bio par puta u zivotu u Zenici.
Egipatska budala, sramoti ime Muhammed, a sta reci za ovog Zenickog divljaka, koji baca odjecu sa sebe kada cuje kako pjesma Tomson, i on prica o dobroti, vjeri.... Jos veci idioti su ovi sto svoju djecu od malena uce pogresnom, mazlumi
jelka je samo obicaj, nema veze sa vjerom, samo tradicija koj su zapoceli nijemci prije 500 godina
Ispod jelke se stave jaslice s Isusom i biblijskim likovima.
ma ti egipćani su izgubljena nacija bez identiteta. kerovi američki. dovoljno je pogledati kako reaguju u vezi s palestinom, kojoj su prve komšije. ne znam šta ikog čudi šta ovaj mali jazavac svake godine se dodvorava zapadu.
reagiraju otprilike kao i ti, puno priče ništa koristi.
Brate cim stavis jelku U kucu a nisi primoran nesta nije uredu sa Tim osoboma,znaci nisu zadovoljni onom Sto Jesu,svi Patrioten,svi ponosni na svoju vjeru i tradiciju a Sve to kriju a tudje pokazuju U javnosti i hvale se time....jel Lovren stavio na zid Harfove gdje pise Bog je jedan...hocemo Li to vidjeti kod krscana i hocemo Li vidjeti da za ramazan U svojim kucama pustaju ezan ?
Ezan nije na engleskom.
Ja kao musliman i dan danas slavim i Božić i Uskrs na svoj način... Bilo da je okićena jelka, zbog koje su me gledali ispod oka mnogi, jer nju postavim zbog svoje djece koju odgajam tako da poznaju sve religije i da budu moralno i mentalno osviješteni ljudi a ne zatucani i okrenuti samo u jednom pravcu... opletite...
Sve je to ok, ali onda si vise agnostik nego musliman
a šta jelka ili šarena jaja imaju s religijama? … znaci svoju djecu uciš paganstvu :)