Zeničanin uz Egipćanina
0

Salaha kritikuju zbog Božića i jelke, a Lovren ga brani: Zna da čini pravu stvar

D. P.
Lovren i Salah veliki su prijatelji (Foto: Twitter/Instagram)
Lovren i Salah veliki su prijatelji (Foto: Twitter/Instagram)
Hrvatski nogometaš Dejan Lovren stao je u zaštitu svog nekadašnjeg saigrača Mohameda Salaha koji se našao na meti kritika zbog postavljanja božićne jelke.
Salah je i prethodnih godina nailazio na kritike što slavi najveći kršćanski praznik, a sada je odlučio postaviti crno-bijelu fotografiju okićene jelke.

Uz fotografiju je napisao i poruku mira upućenu stradalim u svakodnevnom bombardovanju Gaze od strane izraelskih vojnih snaga.

"Božić je doba godine kada se porodice okupljaju kako bi slavile ovaj praznik. Uz brutalni rat koji se vodi na Bliskom Istoku, posebno smrt i razaranja u Gazi, ove godine Božić dolazi u teško vrijeme u kojem dijelimo bol onih porodica koje tuguju zbog gubitka svojih najmilijih. Molim vas ne zaboravite ih i ne navikavajte se na njihovu patnju. Sretan Božić", napisao je Salah na Instagramu.

Kako se Egipćanin ponovo suočio s kritikama, prvi u njegovu odbranu stao je rođeni Zeničanin Dejan Lovren, koji je oduvijek bio u velikim prijateljskim odnosima sa Salahom, još iz doba Liverpoola.

"Znao sam da Mo ima veliko srce, ali postavljanje božićnog drvceta u svojoj kući pokazuje koliko je on zapravo otvoren za svakog od vas dragi ljudi. Njegova ljubav i snaga uvijek će ga činiti posebnim i zato ga je Bog blagoslovio. On zna da čini pravu stvar. Stoga, ne osuđujte ga i umjesto toga pokažite poštovanje. Bog te blagoslovio, Mo", napisao je Lovren na Twitteru.

Dvojac je dugo igrao zajedno u Liverpoolu i donio toliko željene trofeje na Anfield. Za razliku od Salaha, koji je još uvijek u klubu, Lovren ga je napustio tokom ljeta 2020. godine.

Dres Liverpoola zamijenio je ruskim Zenitom, a onda je početkom ove godine stigao u Lyon. Dres francuskog velikana nosi i danas te ima ugovor do ljeta 2025. godine.