Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pazite te divne Jugoslavije da je čitava država i sve institucije da su reagirali zbog uvećanog računa, a danas nas kradu na svakom koraku a država se češe i još pošalje institucije da nas i one pokradu i izreketare, ovaj tekst govori sve o odnosu institucija prema ljudima tad i danas , razlika nebo i zemlja
Isti je to mentalitet bio i svi su gledali zavrnuti gdje mogu, pusti supljake. Od ovog se napravio primjer radi olimpijade, Kirka Douglasa i nekoga iz njegove svite sto je prijavio i digao frku.
Znate li pricu o eksponatu skakinog skafandera u olimpijskom muzeju 😂
Posle su to radili Alija I Franjo pa sada Bakir I Dragan
"uzeo račun koji je dolje sačinila moja žena na 5.400 dinara, dodao jednu nulu dok se popeo i naplatio pet miliona i četiri stotine hiljada." 5.400 x 10 = 5.400.000. Pa ovo ne bi fulio ni matematičar sa doktoratom univerziteta Han Pijesak.
@Kayman, Za vas rođene nakon 1990. broj koji je pisao na novčanicama se izgovarao pomnožen sa 100. Ako je pisalo 10 dinara, govorilo se "hiljadu". Ako je iznos bio 50000 , govorilo se "pet miliona". Jednostavno, od 1965 do 1990 niko nije osim ponekog osnovca prihvatio skidanje dvije nule sa novčanica koje je tada urađeno,.
Joj šibicarske priče, najveći lopovluk je vazda bio u Sarajevu, a i narod je poprilično šu*pkast, prodaju šatro priču o duhu sarajva i merhametluku a za*ebo bi mater rođenu.
Kirk Douglas prn'o naglas...
Volio je bosnjo vazda maznut
Da malo bolje shvatite odnose cijena, u februaru 1984 jedna njemačka marka je bila 57 dinara, US dolar 124 dinara , britanska funta 179 dinara, Dakle, 43 dolara je naplaćeno 430. Pošto je i kupovna moć dolara opala preko polovine za ovih 40 godina, to bi bilo kao kada bi neko danas račun od 88 dolara naplatio 880 dolara, Ipak, zamislite šta nam je tada bio vrhunac lopovluka i korupcije, a preko čega se danas prelazi.
Greška u kalkulaciji dolarske inflacije sam ukucao 1994 umjest 1984. Dakle to bi bilo kao kada bi nekoi danas račun od 126 dolara naplatio 1260.
Inspektori ganjali samo Alije, a Ilije ni u šali
Dobar pokusaj da se opere, ali.... Jehbiga ne nadje Matu. I jo ni njega zaposlio na crno. Koji maher i ublehas.
Kirk Douglas dobio hanter od KTK Visoko....
Lopovska država bili i ostali.
Prevare,zavala, uvale, podvale, izvale, mentalitet lopova
Na ozbiljnom smo putu da postanemo geto drzava, sa ovom vlascu i ovim licemjerima na vlasti, a boga mi i medju narodom su mnogi licemjeri, zato vlast takva i jeste.
Klasičan primjer kako do čitateljstva stižu "egzaktne" informacije. A da je priča i istinita, što je nemoguće jer je neusklađena sama sa sobom nebi bila dramatična. U svim svjetskim turističkim centrima cijene su deset puta veće, a SA je tad bio broj 1. Otiđi sad u mjesto gdje se održavaju OI pa plaćaj po nabavnoj ako mo'š...
O čemu ti ? Znaš li ti koliko je tada bilo 400$ ?
@cropoprock0 Ovo je mogao napisati samo papčina koja nije vidjela niti mogla naslututi šta smo mi Sarajlije uradili i kako smo živjeli Olimpijadu! Pokušati naći opravdanje za ovakav postupak gazde - majmuna koji nam je priredio jedinu mrlju na, do tad, najbolje organiziranu Olimpijadu!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Super.
Mozda je tada bila bruka, ali da nije tako bilo, sada ne bismo imali pricu i istoriju za sjecanje. Kao dijete, nakon Olimipijade, svaki put kada Kirk Daglas glumi, sjetim se njega u Sarajevu. Usput, tada je sistem radio i svaku gresku je pratio i za nju je odredjivao primjerenu kaznu. Bila su to vremena uredjenog sistema, mozda ne najsavrsenijeg, ali ipak svjetlosne godine iznad ovog danasnjeg.
Danas kradu svi, a samo rijetke uhvate! 😂😂😂😂😂
Bosanci su bili najveći jugosloveni , može da priča ko šta hoće
BOSANAC I HERCEGOVAC za tebe nije nacia??? Ove nove etno nacional izraze popisam hladno…
Googleuser pa Bosanska nacija je najstarija na ovim prostorima. Istraži malo kako su nastali tvoji Servi ili Hrvati.