Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je škola bila najlakši dio puta, poslije počinju problemi...
doktore, nepraznoglavi, nelimitirani intelektualno, kad već i u nicku snobovski držiš onu titulu koju nemaš, valjalo bi ti vratiti se u osnovnu školu i iznova učiti afrikate, bar da opravdaš nick sa kojeg kenjaš moja Ćobanice.
@Peesmen, Tačno, gledao sam nastavak. Dvadeset godina kasnije, krivicu je svaljivala na roditelje.
Težak je to period bio, mnogo siromaštva i bijede. Većina stanovništva živjela na selu, industrija tek u povoju. Učitelji jedva priučeni, najčešće iz Srbije i CG, djeca prilično često fizički maltretirana. Ali ipak su stariji shvatali da se mora školovati ako se želi zemlja i narod razvijati i u tome su poprilično uspjeli. Bili su vrlo solidno izgradili obrazovne institucije... Birali su pametnije i čestitije ljude za sve poslove, što danas nije slučaj.
Zato smo i ostali divljaci i seljacine, bucni, glupi i bezobrazni
Ovako isto, neki nisu nikad položili vozački jer se na polaganjima padalo. Neki su padali desetak puta pa odustajali. Zato su u saobraćaju bili dobri vozači. Danas svi polože prilikom prvog izlaska pred komisiju i saobraćajnice su pune loših vozača. Tako je bilo u svemu ostalom. Nije svako mogao igrati u Želji niti je svako mogao biti gradonačelnik Sarajeva.
Najgore je sto danas imamo nepismenih i sa skolom
Vidi kako moderna djeca u Jugoslaviji 60ih niko nece u skolu a svi na Tik Toku hoce da postanu influnseri
Ovo je mati od Sabine Silajdžić, idolke svih trojkašnih pizdichicha, mlakonja i beskarakternih slabića srpskohrvatskih robova.
Gledao sam ovu emisiju davno još sedamdesetih godina. Tada su djeca sva govorila "Neću u školu!", sa izuzetkom odlične učenice Dušice koju je otac ispisao kada ju je vidio da vježba u donjem vešu. Uzgred bila je udaljena 6 kilometara od sela. Ali, 1985 novinari su se ponovo sreli sa ovom djecom, sada odraslim. I svi su odreda govorili "Htjeli smo u školu, ali su roditelji bili protiv."
Kasnije je čo'ek taslačio svaki dan i napravio joj 17 djece.
To more vazdan!
Tu je to u BiH i sada plus minus u gram ,mislm na merete i nemerete glovu .vandol,vangor,hin,njiha itd .
Koliko smo tada bili glupi pogotovu dede nana i Ocevi zenskoj djeci do 4 i nema vise cuvaj ovce nauci se kuhati pitu , stasmoi mi talenata unistili kroz te decenije .
Sebija, jesi to ti?
Zakoljte me ...necu 😆djecija naivnost,najljepse godine su i bile u skoli ali tek kad dodjes u zrele godine to shvatis kako si bio bez briga i obaveza
Sada, uglavnom da. Ali kada cujem price kako su ih maltertirali u skoli. Prvo, neka prica ko sta hoce, bilo je diskriminacije na nacionalnoj osnovi. Ima da pricas srpski jezi kada ti dodje neko iz Sumadije za ucitelja i gotovo. Drugo, kazne, pa ponizavanje i vrijedjanje.
nacerati nemerete je ispravno😁
Narodni jezik.
Zato sad i jeste kako jeste .... vidis ti kako je to mudro i pametno bilo.Nema napretka još 100 godina.
Sve redom današnji direktori i ministri.