naguzicirupa
Spol
Ženski
Boja avatara
df5f37
Banovan
Ne
Registrovan
21.10.2013.
Komentari
611
Komentari korisnika
Zašto pumpne stanice (barem one veće i važnije) nemaju rezervna napajanja u vidu generatora???
"Dalekovod 200kilovati". Ovi pojmovi uče se u osnovnoj školi. Znači li to da novinarčić nema ni osnovnu školu završenu?
Pa bi onda rekao turcima, okupirali citav balkan i nametnuli religiju i obicaje?
Prednji pogon je rezultat kompromisa i ustede, a preteca onog sto je uslijedilo. Danas su vozila potrosna roba s vijekom trajanja do 150.000km i sluze za odrzavanje kapitalizma, u protivnom niko ne bi kupovao nova vozila.
Drava je trebala jeftin i jednostavan automobil dostupan irokim narodnim masama. Da bi to shvatio mora razmiljati izvan kapitalistikih okvira. Bilo je vano da svi imaju, tj. da niko nema previe ili premalo. Danas u izobilju gubi se srednja klasa i ako si politiki nezavisan, niko si i nita, sve vei je jaz izmeu bogatih i siromanih.
Od zavretka rata prolo je nepunih 29 godina. Samo od naknada uplaenih pri registraciji vozila BiH je mogla sada imati autoputeve od Bihaa do Tuzle, od Tuzle do Trebinja. Uz to ne treba uope spominjati desetine ili stotine milijardi donacija koje su zavrile svugdje, samo ne tamo gdje su trebale.
Ovo pae i SDA, njima je sve drae nego ovjek koji je izgradio dravu i sve to smo imali. Na spomen njegovog imena treba se pokloniti! Zbog ovakvih incijativa okree se u grobu i bolje nismo ni zasluili!
Znači već je prošlo godinu i pol dana od donošenja zakona i sad opet još šest mjeseci. Kamo sreće da i 1% objekata poštuje zakon.
Odlično, sad ići još dalje! Zašto bi neko ko je ikako krivično osuđivan trebao imati pravo učestvovanja u političkim odlukama?
Go Woke, go broke! I McDonallds je na dobrom putu.