Nije se suzdržavala
1

Predstavnica Irske na Eurosongu se rasplakala i opsovala organizatore: J***š njih, bilo je s**nje iza kulisa

N. O.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Nakon sinoćnjeg finala Eurosonga predstavnica Irske Bambie Thug nije se suzdržavala pri komentarisanju pobjednika, ali i samih organizatora nakon niza skandala koji su se desili.
Naime, u intervjuu nakon održanog finala i pobjede Nema s pjesmom "The Code" Bambie je otkrila koliko joj je drago što je on pobijedio, ali što su u prvih 10 oni koji su trpjeli svašta iza kulisa.

"Tako sam ponosna što je Nemo pobedio. Tako sam ponosna što se u prvih 10 nalazimo svi mi koji smo se borili za ovo s..nje iza kulisa jer nam je bilo tako teško i strašno. Tako sam ponosna na nas", poručila je.

U nastavku je i opsovala samu Evropsku radiodifuznu uniju (EBU) koja je organizator takmičenja kazavši: "Samo želim da kažem - mi smo ono što Eurovizija jeste. EBU nije Eurovizija. Je..š EBU. Nije me više ni briga. J..i ih. Takmičari su ono što čini ovo takmičenje, zajednica koja stoji iza toga, ljubav i moć i podrška svih nas je ono što čini promjenu".

Podsjetimo, delegacija Irske je na dan takmičenja uložila žalbu organizatorima Eurosonga zbog komentara izraelskog emitera KAN. U komentarima su svojim gledaocima poručili da "pripreme svoje psovke" za njen nastup tvrdeći da je "najstrašniji" te večeri. Bambie je ukazala da je to "kršenje pravila" EBU-a.

Kasnije su tvrdili da je i sam EBU "potvrdio" da je KAN prekršio pravila, međutim generalni direktor EBU-a Noel Curran je tvrdio drugačije.

Ovakvi komentari dolaze nakon što je Bambie otvoreno pružila podršku Palestini, a organizatori su je natjerali da poruke na svom kostimu "primirje" i "sloboda Palestini" izbaci. Međutim, to je nije spriječilo da iskaže svoj stav te je s donje strane noktiju sinoć imala boje palestinske zastave.