Incident u Rimu
0

Gerard Depardieu optužen za napad na fotografa, u tučnjavi sudjelovala i njegova partnerica

L. R.
Gerard Depardieu (Foto: EPA-EFE)
Gerard Depardieu (Foto: EPA-EFE)
Francuski glumac Gerard Depardieu optužen je za napad na poznatog italijanskog fotografa Rina Barillarija.
Kako prenose mediji, francuski glumac napao je fotografa ispred restorana Harry's Bar, koji se nalazi u poznatoj rimskoj ulici Via Veneto.

Prema svjedocima, Depardieu je zajedno sa svojom partnericom i još dvije osobe u utorak večerao za stolom ispred restorana, kada je Barillari, poznat kao "Paparazzi kralj" u medijiskim krugovima, odlučio ga fotografisati. Međutim, to se nije svidjelo Depardieuovoj partnerici zbog čega je došlo do sukoba.

Prema riječima Barillarijevog advokata, Depardieuova partnerica Magda Vavrusova ustala je i počela ga udarati prije nego što se Depardieu pridružio tučnjavi. Policija je potvrdila za CNN da je lokalni fotograf podnio žalbu u vezi s incidentom u Harry's Baru u utorak, ali nije otkrila imena umiješanih.

Piero Lepore, vlasnik Harry's bara u Rimu, potvrdio je za CNN da se incident dogodio, rekavši kako su oni navikli na slavne osobe i paparazze, ali da se nikada nije dogodila nikakva tuča. Lepore je naveo da je vozilo hitne pomoći prebacilo Barillarija u bolnicu.

S druge strane, advokatica Magde Vavrusove, Delphine Meillet, rekla je u izjavi za CNN da je Barillari bio taj koji je gurnuo Vavrusovu te da je Vavrusova podnijela prijavu rimskoj policiji u kojoj stoji:

"Fotograf me gurnuo, dodirujući rukom moj torzo i prsa. U ovom trenutku u kojem iznosim tužbu još uvijek osjećam bol, bilo je jako nasilno."