Produkcija BHRT-a
133

Mlada umjetnica Alma Subašić predstavila novi album "Sevdah del Alma"

D. J.
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Muzička produkcija BHRT-a sa ponosom predstavlja izlazak novog albuma mlade vokalne umjetnice Alme Subašić pod nazivom "Sevdah del Alma".

Promocija albuma je održana u studiju B BHRT-a uz prisustvo medija i zvanica u okviru snimanja emisije "Muzička centrala".

Alma na španskom jeziku znači duša, a Sevdah del Alma u doslovnom prevodu znači sevdah iz duše. Takve su i sevdalinke na ovom albumu, koje su odabrane baš po njenom senzibilitetu, uz pratnju saza, fuzije saza i violine, klavira ili cijelog orkestra. Neke od njih su rijetko izvođene u ovoj varijanti, poput "Kad puhnuše sabahzorski vjetrovi", "Omere prvo gledanje", "Poletjela dva goluba", "Oj sevdahu što si težak" ili "Akšam geldi", pa je kroz nove aranžmane, sa dobro poznatim orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a, uz retro prizvuk u novom ruhu i suptilnu muzičku pratnju došao do izražaja sav emotivni izražaj njene interpretacije.

Alma je na njemu ostvarila saradnju sa mladom umjetnicom, frulašicom Nedom Nikolić, etnomuzikolozima, multi instrumentalistom Zaninom Berbićem i harmonikašem Damirom Galijaševićem koji potpisuju aranžmane, a na albumu učestvuju i Almin brat Harun i otac Mirsad Subašić.

Album je snimao i producirao muzički producent Adnan Mušanović a izvršni producent albuma je Jasmin Ferović.

Na snimanju albuma je učestvovao orkestar MP BHRT u sastavu: Ivana Ðurić, Amar Češljar, Ezher Helja, Mustafa Behmen, Admir Vatreš, Nenad Tešić i Kenan Imamović, back vokal Medina Turković.