Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Schindlerova lista jedan od najboljih filmova
Najbolji film je Braveheart. FREEEEEDOM
Film je napravljen 93e koji je poticao da se u Evropi vise nikada ne desi nesto slicno dok se desavalo ovdje u Bosni sve isto ali ne samo u Bosni vec I u Ceceniji ali i ogroman genocid u Africi u ruandi.Nista ljudi nisu naucili.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vidkun Kvisling je za Norvežane ratni zločinac a Pavelić za Hrvate je heroj.Je.o i Titio ćopavi što im dade državu.
I Mladic je za Srbe heroj, sto njih ne spomenu...
od kuda tebi da je za hrvate pavelic heroj? Los spin. RH je stvorena od onih hrvata koji su se borili protiv pavelica. Osim gotovine, rose i par drugih, svi ostali zapovjednici HV su potekli iz SKJ, KPH, vodili ih titin general franjo, i partizanski / jna komadant janko.
Eno sad svaki film usporedjuju sa Sindlerovom listom, prvo Aidu sad ovaj, dajte ne lupajte
E ovo su bili momci, kapa do poda.
Zašto "filmski revizionizam"? Film se bavi jednom temom na način na koji je ona opšte prihvaćena. Ni riječi o revizionizmu.
Bravo za suočavanje sa svojom istorijom, predugo im je trebalo da priznaju neke stvari...ipak su oni većinom u početku bili za švabe...
Hoće li u filmu biti Draža M, najpoznatiji kvisling Evrope? I zašto niko ne spominje milion praznoglavaca ubijenih u Jasenovcu? Jel to nije zločin?
“Upravo se njegovo ime upotrebljava kao generički naziv za saradnike s okupatorima.” Mozda “generički naziv lijeka”, a u ovom slučaju nije nikakav “generički naziv” vec termin. Dakle, “njegovo ime se koristi kao termin za...”
Jedan vrhunski film
a kad srbi naprave isti takav film koji govori o duplo gorim zlocinima kvinslinske nacisticke drzave koja je postojala na nasem prostoru u isto to vrijeme, onda zapadna licemjerna bagra kaze da je to propaganda. fuj
nije nikakva zapadna propaganda vec jedan fasista urednik 'uglednih' filmskih novina koji je godinama ziveo u endehaziji i gotivi je. On ne negira zlocine niti brutalnost istih vec tvrdi kako je film usmeren protiv hrvata. Inace, Dara je radjena po autenticnoj prici prezivelih logorasa i u tom filmu nije opisan ni 100i deo onoga sto su usrase radile.
Coitus - ergo sum.
Kako je ruzan ovaj danski jezik
A zasto se radi u ovom slucaju o revizionizmu??? Ne kontam...
Revizionizam nije nuzno negativan. Ako sam shvatio autoricu teksta, radi se o pokusaju da se neki narod suoci sa vlastitom prosloscu, a koja, ukoliko je negativna, cesto bude presucivana. Tako bi revizionizam bio npr. da Hrvatska snimi film o Jasenovcu, ali film kojim se nece prati, vec suociti s tim dijelom proslosti, ili Srbija o Srebrenici, Turska o armenskim stradanjima itd.
Bošnjaci a ni Hrvati nisu bili nikakvi tzv. Kvizlinsi Njemcima. Niti su bili domaći izdajnici . Koga su to izdali? Versajsku umjetnu Kraljevinu Jugoslaviju koju nikad nisi volili i koja je se raspala?
A šta si imao do te versajske tvorevine? Sve što imate zahvalite Jugoslaviji.
Od umjetne Kraljevine Jugoslavije ste dosli do BiH. Da nije bilo te Kraljevine Jugoslavije, bila bi Kraljevina Srbija sa teritorijama BiH, Dalmacije (koji su dali ultimatum SHS teritoriji, da ce se prikljuciti Srbiji, ako to ovi ne ucine) i Slavonije. Danas bi bili Srbi i manje bi mudrovali.
Ma smijesni zlocini naspram onoga sto su radili cercil i staljin, plus na to pobjednici pisu historiju i stvaraju brojke, ako udjete na viasat history samo drugi svjetski rat i hitler, i to je jedan vid propagande i prikrivanja svojih zlocina
niko ne porice staljinove niti ičije druge zločine, a posebno glupa konstatacija da se poricanje pokusava pravljenjem filova i dokumentaraca o Hitleru i nacizmu. nisi bas bistar, al na zalost i takve osobe imaju pristup internetu
Nazalost uvodjenjem Boca pasosha- Auswajsa, svi postajemo ,,zidovi,, i dio novoga Holokausta.