|

FOTO
/
Uz Klix vozite auto godine u BiH!

Uz Klix vozite auto godine u BiH!
0
Piše: E. Z.
22.1.2013. u 09:00
0
komentara
0

dijeljenja
1/8
2/8 Audi A3 - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
3/8 Dacia Lodgy - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
4/8 Hyundai i30 - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
5/8 Peugeot 208 - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
6/8 Renault Clio IV - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
7/8 Škoda Citigo - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
8/8 Volkswagen Golf VII - kandidat za UAN BiH auto godine (Foto: E. Zubović/Klix.ba)
Početkom februara 2013. godine Udruženje automobilskih novinara BiH (UANBiH) organizuje centralnu manifestaciju “Izbora automobila godine BiH za 2013. godinu”. U godini koja je prethodila, bh. tržištu je predstavljeno znatno više automobila nego ranije, pa se ove godine održavaju dva izborna kruga.
Žiri sastavljen od šest članova najvećih automedijskih grupacija u zemlji objavio je preliminarni popis kandidata za glavnu nagradu Izbora. Prema nominacijama, u prvi izborni krug ušli su sljedeći kandidati: Audi A3, Citroen DS5, Dacia Lodgy, Hyundai i30, Kia cee’d, Kia Rio, Mercedes A-klasa, Mercedes B-klasa, Opel Astra Sedan, Peugeot 301, Peugeot 208, Renault Clio IV, Škoda Citigo, Volkswagen Golf 7 i Volkswagen up!.

Nakon prvog kruga glasanja, u finalni krug za prestižnu nagradu "Automobila godine BiH 2013.", konačno je ušlo sedam kandidata i to:
- Audi A3 - Klix.ba test
- Dacia Lodgy - Klix.ba test
- Hyundai i30 - Klix.ba test
- Peugeot 208 - Klix.ba test
- Renault Clio IV - Klix.ba test
- Škoda Citigo - Klix.ba test
- Volkswagen Golf VII - Klix.ba test

Izbor se vrši prema ustaljenim pravilima. Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor automobila godine, potrebno je da zadovoljava nekoliko uslova, od kojih su najvažniji ti da je u toku godine, koja je prethodila, promovisan na bh. tržištu, da je krenula prodaja, te da ga je najmanje 80 odsto članova žirija imalo na testu u toku godine. Pored nabrojanih nagrada i nominacija, nagrade će biti dodijeljene i u kategorijama “Best Buy automobil 2013. godine”, “Terenac/SUV 2013. godine”, “Privredno vozilo 2013. godine”, “PR 2013. godine”, “Menadžer 2013. godine” i “Eko automobil 2013. godine”.

Članovi žirija i mediji koji učestvuju u Izboru su: Seid Teftedarija (Hayat TV), Siniša Bajić (Autoshop magazin - TV i print), Jasmin Mržljak (Auto Plus), Almir Grebović (ProAuto - print i Internet), Muamer Tanović (Dnevni Avaz) i Elvir Zubović (Internet portal - klix.ba). U Izbor će biti uključen i čitav niz ostalih elektronskih i printanih medija u cijeloj BiH, čiji predstavnici nisu direktno članovi žirija.

Ovogodišnji organizator centralne manifestacije je agencija Newevent i Udruženje automobilskih novinara BiH.

U Bosni i Hercegovini Izbor automobila godine održava se već petnaestu godinu, odnosno od 1998. godine.

Ove godine posjetioci internet portala Klix.ba koji glasaju za "Nagradu javnosti" u UAN BiH izboru automobila godine na anketi imaju mogućnost učestvovanja u nagradnoj igri. Nagrada je petodnevno korištenje automobila koji će stručni žiri Udruženja automobilskih novinara u BiH proglasiti za automobil godine u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.