UAN BiH izbor auta godine
0

FOTO / Poznati kandidati za auto godine u BiH

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
Petog februara 2013. godine u organizaciji Udruženja automobilskih novinara u BiH održat će se centralna manifestacija dodjele nagrada za Automobil 2013. godine u Bosni i Hercegovini.

Izbor se vrši prema već ustaljenim pravilima. Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor automobila godine, potrebno je da zadovoljava nekoliko uslova, od kojih su najvažniji: da je u toku godine koja je prethodila promovisan na domaćem, u ovom slučaju bh. tržištu, i da ga je najmanje 80 odsto članova žirija imalo na testu u toku godine.

Pored dodjele glavne nagrade, nagrade će biti dodijeljene u sljedećim kategorijama: privredno/dostavno vozilo godine, PR menadžer godine, automobilski menadžer godine, menadžer godine iz prateće automobilske industrije, terensko/SUV vozilo godine, Best Buy automobil 2013. godine i Eco automobil godine.

Članovi žirija UAN BiH i mediji koji učestvuju u izboru automobila godine su Seid Teftedarija (Hayat TV), Elvir Zubović (Klix.ba), Siniša Bajić (Autoshop magazine, BHT), Jasmin Mržljak (Auto Plus), Almir Grebović (ProAuto), Muamer Tanović (Dnevni Avaz), Miroslav Đurić (Press RS).

Kroz prvu klasifikaciju za Automobil 2013. godine u Bosni i Hercegovini prošli su sljedeći automobili:

Ova lista predstavlja širi izbor modela koji su se našli u konkurenciji za UAN BiH izbor Automobila godine, a ko će se od njih naći u finalu odlučit će žiri na osnovu toga koliko njih je ispunilo poznate uslove Izbora.

Izbor Automobila godine u Bosni i Hercegovini se održava od 1998. godine i dosadašnji pobjednici izbora su: 1998. - Renault Kangoo 2000. - Fiat Punto II 2001. - Škoda Fabia 2002. - Daewoo Tacuma 2003. - Renault Megane II 2004. - Mazda 3 2005. - Škoda Octavia II 2006. - Ford Focus II

    • Opel Corsa
    • Hyundai i30
    • Škoda Superb
    • Ford Fiesta
    • Nissan Juke
  1. – Toyota Yaris

Kao i prethodnih godina, posjetioci internet portala Klix.ba imaće priliku svojim glasovima nagraditi jedan od automobila iz izbora nagradom "Izbor javnosti". Ovaj put za posjetioce koji budu glasali putem internet ankete, UAN BiH i Klix.ba pripremili su i posebno iznenađenje.