Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...uspješne priče nemaju puno komentatora...
tako je commie....i sad je fakat veliki upitnik....koga oni prave budalama da Konjuh Zivinice nemoze da radi, da opstane na trzistu. Kad je prije rata izvozio 95 % svojih proizvoda u Evropu i US. Meni sve vise ide ona kombinacija, razbi drzavni kapital...pokradi...i onda napravi po istom receptu i onda radi... Jadna smo mi drzava!!!
svaka cast! naredjujem da ovu vijest objavljujete svaki dan za sljedecih 10 godina! zahtijevam da svi novinski clanci ovu vijest objave u sljedecem tisku! naredjujem da se pod hitno zabrani izvoziti sirove drvne proizvode a da se dozvoli izvoz samo gotovih proizvoda! zasto ne cujemo nesto ovako konkretno i racionalno od nasih beskorisnih ministara privrede itd?
...šipad je sa svojih 70.000 zaposlenih bio u rangu današnjih koncerna...pod svojom kapom imao sve, od sirovine, preko istraživanja i dizajna, do proizvodnje i distributivne mreže...4 fabrike u usa, predstavništva u australiji bla bla...u drugoj polovici 80-ih, digao 19 fabrika u bosni (13+6 program), bla bla...
OGM-odlicna opazanja!
Izvozi se vani GOTOVINA a na domaći teren se plasiraju UBLEHE.
Kad ga počnu prozivati za uništavanje ŽICE, UNIPROMETA, USORE i drugih "uspješno" pri(h)vatiziranih firmi onda počnu samohvalni članci o inim procentualnim uspjesima. Jadno i čemerno kad država plaća radnike podsticajima preko biroa, a profit više od 500 % ode u privatni džep. Takav "uspjeh" može praviti i nepismeni podobnjak.
Svaka čast! Samo neinformisani mogu negativno komentarisati.
Ovo se zove se.x u zdrav mozak. Normalno da je premasio kad prosle godine u ova doba nije nista radio, onda hopa stanovi premijeru,hopa kredit razvojne banke, pola sebi pola u biznis i merak. Nigdje ne pise koliko je doticni firmi povalio i upropastio, privatizovao pa raskrcmio i unistio, koliko je porodica ostalo bez primanja i posla zbog njegovih lopovluka. To je za naslovne a ne ova predizborna suplja prica. Radi za Ikeu isto ko sto je i Bauhaus doveo u Sarajevo i sad ce ovako do oko izbora, pa ce da padne k za u i onda ima da ga nema, dok ne upadne u kombinacije s novom/starom politickom garniturom i opet u krug.Ubleha za naslovne strane.
Ne želim da kvarim ovu lijepu vijest, ali moram istaći to da je razumljivo da ovako napreduje firma kada je maximalna mjesećna plaća jednog radnika 450KM sa svim bonusima za 8 sati dnevnog rada 6 dana u sedmici.
da li je sve tako sjajno kako izgleda i zeli se predstaviti? ima li druga strane medalje? rusija ( izmedju ostalih) je velika zemlja koja sebi mozda moze dozvoliti luksuz da se hiljadugodisnje sume sjeku i upotrebljavaju kao sirovina za namjestaj namjenjen izvozu u iste pomenute 42 zemlje?! mozda cak i skorasnja klizista nisu nikakva opomena.? bosna je mala zemlja i razbacuje se sa svojim sumama kao da je rusija. kad ova ista i slicne firme budu proizvodile i izvozile namjestaj vrhunskog dizajna i kvaliteta po odgovarajucoj cijeni onda im treba cestitati i podrzati,a dotle ..treba malo razmisliti.
svako ima pravo na svoje misljenje i pravo da ga iznese. razlika je sto neko iznese svoje misljenje bazirano na masi podataka i poznavanju materije ,a drugi komentarise patriotski. izvoz i udesotorostrucenje proizvodnje izvoza ne znaci obavezno da je to dobra poslovna politika. tako se radilo godinama i godinama grijesilo.
ogm, ocitoje i nesto drugo,a to je da kao i primjeru o prilogu donosis prebrze zakljucke ..i totalno pogresne. totalno..:) u bosni ili u bivsoj jugi je drvna industrija bila donekle razvijena. ostalo je bilo da se taj razvoj nastavi usvajanjem novih znanja,kretanja na trzistu itd. dakle nismo bili pocetnici ali se sada razmislja jako,jako kratkorocno i to je velika greska. postoji par firmi kojima zaista treba skinuti kapu ali te firme neces naci po medijima da rasipaju suplje. ljudi rade,angazuju dizajnere,idu na sajmove i seminare i izvoze fantastican namjestaj. uz to paze na drvno bogatstvo zemlje jer izvozom manjih kolicina ,a skupljih se to indirektno postize.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
kada složiš dobru ekipu sve funkcioniše, kada nema zabušavanja, kada svako radi svoj posao posao mora funkcionisat, svaka čast Muhamedu Pilavu, Sedinu Ćemanu i ostaloj ekipi, nažalost kod nas se samo promovišu negativne vrijednosti....ovo je prava priča koja funkcioniše u BH društvu koje ima toliko anomalija
Odlična vijest! Sve pohvale radnicima i menadžmentu.