Privreda
50

MS&WOOD povećao prihode za 522 posto

FENA
Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD u prvih 150 dana ove godine ostvarila je prihod od 4.128.304 KM, što je za 522 posto više u odnosu na isti period lani.

"Nakon odluke da izvršimo potpuni reinženjering poslovanja za manje od dvije godine uspjeli smo krenuti od nule i postati partner najvećem proizvođaču namještaja na svijetu. Uspostavili smo poslovni sistem i stabilnu proizvodnju, usvojivši sve potrebne standarde za osiguranje i unaprjeđenje uvjeta rada, kvaliteta proizvoda, ali i okoliša. Sve to nam omogućava da 99 posto naše ukupne proizvodnje namještaja pod znakom 'Made in B&H' plasiramo na inozemna tržišta od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država. Ovih dana objavili smo konkurs i za prijem novih 100 radnika", riječi su direktora kompanije MS&WOOD Muhameda Pilava.

U prvih pet mjeseci ove godine proizvedeno je 48.280 komada namještaja, čime je za više od 11,5 hiljada komada premašen cjelokupan obim proizvodnje u prošloj godini.

MS&WOOD trenutno zapošljava više od 200 radnika. Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente. Mjesečni prihodi od izvoza u ovom trenutku su viši od milion KM, sa tendencijom porasta do kraja godine za 10 posto svakog mjeseca.

U saopćenju se još ističe da su kompaniji potrebni kvalitetni tapetari, stolari, tehničari i inženjeri.