Nogometne teme
140

Milorad Dodik o optužbama da sudije "guraju" FK Borac: A vi ste pošteni?

E. B.
Milorad Dodik (Foto: FK Borac)
Milorad Dodik (Foto: FK Borac)
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik je sinoć gostujući na Face televiziji tokom revijalnijeg dijela intervjua pričao i o sportu, posebno se osvrnuvši na uspjehe Fudbalskog kluba Borac i košarkaškog kluba Igokea.

Dodik je priču o sportu s voditeljem Senadom Hadžifejzovićem počeo hvaleći Borac.

"Borac je prvi, jesi li vidio kako sve ove federalne klubove 'buškamo' redom?", upitao je Dodik Hadžifejzovića, na šta je popularni voditelj uzvratio:

"Joj, što sa sudijama to 'ludilo' radite", poručio mu je Hadžifejzović aludiravši na to da su navijači, ali i treneri i igrači većine klubova u Wwin ligi ogorčeni suđenjem u utakmicama protiv Borca u kojima su često "izvlačili deblji kraj", te u velikoj većini slučajeva s pravom smatraju da su oštećeni.

"Au, a vi ste pošteni? 'Ubiste' se od poštenja... Vi 'pužete' od poštenja... Vi ništa ne možete pošteno", rekao je Dodik koji se potom "prebacio" na košarku.

"Borac je prvak, Igokea je svaki put šampion...", kazao je Dodik, na što ga je voditelj prekinuo i poručio mu da je Bosna nedavno pobijedila Igokeu u Skenderiji.

"Pa dobro, jesmo izgubili od Bosne. Naši igrači su ih malo potcijenili, ali vidjet ćeš kad dođu u Laktaše...", poručio je Dodik.