Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba se zavrsiti taj spomenik.
Kako te trpe u familiji, šta uzimaju?
Sarajlije pokrenite se, i osigurajte taj spomenik da se ime ovog mladica nikad ne zaboravi. Dade zivot za Bosnu, a 30god kasnije nismo nidokle stigli.
sramota da se ovaj covjek ne spoimnje toliko i da se toliko ceka na njegov spomenik......
Spomenik se daje ljudima za neka dostignuca, u knjizevnosti, znanosti itd Grubo je napisati sta je on postigao osim sto je sebe ubio da skrene paznju (da li se nesto primjenilo nakon toga, nije, niti je rat stao) , jel treba to da bude poruka novim generacijama.
Ovom čovjeku treba i kod nas ulicu ili spomenik, a ne Busuladžićima i Dražama i Stepincima. Možda je ludo ovo, ali ipak je hrabro.
bolje bi bilo da je spalio zlocince a ne sebe
Ne da zasluzuje spomenik, nego ulicu i to negdje u centru Sarajeva, koliko moras biti dobar covjek u dusi da te pogodi nesto sto se desava daleko od tebe.. Evo mi sad gledamo u Ukrajini sta se desava pa prelistas vijesti, mislim realno govorim nema tu sta, prvi ja… Pokoj ti dusi kralju..🙏🏻
Sarajevo treba da ga pocasti tako sto ce ulica dobiti ime po njemu. Svaka cast dobri covjece. R.I.P
Slavna ličnost nažalost bez zastupljenosti u BIH
Potpisujem inicijativu da u Sarajevu jedna ulica dobije ime po ovom hrabrom čovjeku.
Do realizacije spomenika nikad nije doslo jer 95% ljudi ne zna ko je on...pitaj bilo kog debila iz vlasti ko je on a uradio je vise nego svi nasi politicari zajedno za nas...evo pogledajte i sad nikog nije briga za narod samo se o foteljama pise i prica...di si to vidio
Graham Bamford - Nek mu je hvala i Slava ! http: //instituteforgenocide.org/15373/
Misljenja sam da je covjek bio dobrog srca ali isto tako mislim da je mentalno bio vrlo nestabilan cim je sebe zapalio da nešto dokaže. U ovom svijetu ovakvom tim cinom se ne postize nista. Da li zasluzuje spomenik je drugo pitanje.
Da samo zna radi kakvih je se budala ubio, odma bi ozivio
Hajmo peticija narode odmah i da se što prije spomenik napravi.Gradonačelnice Benjamina vi ste na redu.
Nijedna ulica danas ne nosi ime Grahama Bamforda niti je u gradu pronađeno mjesto za spomenik koji je napravio akademski kipar Mustafa Skopljak.
Sarajevo nek se stidi sto ovaj heroj nema svoju ulicu…
Ovako je i nasa dijaspora protestvovala tih godina kao pokojni Graham.Samo sto su se oni ubijali alkoholom po Zapadu,a ne spaljivanjem. Ovaj covjek je zrtvovao svoj zivot da skrene paznju na zlocine i kasnije genocid nad Bosnjacima. Koliko to mora biti suosjecanje sa zrtvama da se covjek zapali i umre u mukama?