Komentari (246)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srbi i Turci - dva bratska naroda.
na veke vekova
A sta onda dodjete vi Poturice?
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Koga rus i turčin štite, neprijatelj mu i ne treba.
Eto vala sada imate demokratiju. Sada vam je diktatura, Erdogan pohapsi sve imalo pametnije.
Razlog zašto se tako ne vole je taj što su isti,ne treba zaboraviti da su i turci početkom 20.stoljeća počinili strašan genocid gdje su ubili milijun i pol armenaca
Erdogan nosilac demokratskih vrednosti.
Cisto sumnjam, mozda zvanicni Bograd, a narod bas boli ona stvar za Erdogana...
Sudeci po komentarima ispadne da je najgora istorijska greska bosnjaka upravo taj prelazak na islam i da je to pocetak svih nasih problema. Slicno nam se desava i danas, jer cini mi se da padamo u istu zamku jer gledamo spas (a koji je uvijek samo zamka) odnekud izvana gdje nam i nije mjesto.
@Zlatousti1 decko , ovo cu da ti odobrim .... dotaknuo si u sustinu !!!!
U čuvenom razgovoru Huseina kapetana Gradaševića sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će." Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: "Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, bci mogu biti braiti će i poslije vas!"
NIKAD DA NE ZABORAVITE, TURCIN JE TVORAVAC SRBIJE. BEZ TURCINA, TURCIN JE 1521 GODINE DRPIO BEOGRAD OD UGARA I NASELIO VLAHE SA KARPATA U BEOGRAD, CIME JE FAKTICKI NAPRAVIO UGARSKI BEOGRAD VLASKIM, DANAS NE BI BILO NIKAKAVE SRBIJE NA MAPI, NE BI BILO ORTODOKSNIH VLAHA U BOSNI KOJE JE TAKODJER TURCIN NASELIO PO BOSNI, A POGOTOVO NE BI BILO ZLOCINACKE CRKVE U BOSNI JER SU TURCINI 192O GODINE PRODALI ORTODOKSNU CRKVU BOSNE KOJA JE PRIPADALA CARIGRADSKOJ EPARSIJI, "K SHS" I TO ZA LOVU.
NARAVNO SRAMOTU OD 1830-1862 I NE TREBA PREVISE SPOMINJATI. NAKON STO SU POPUSILI OD RUSA, KRIMSKIM MIROVNIM SPORAZUMOM, TURSKI SULTAN DAJE SRBIJI AUTONOMIJU I NE SAMO TO, DAJE JOJ I SEST BOSANSKO-BOSNJACKIH PREKODRINSKIH REGIJA (NAHIJA) STO JE BIO DIREKTAN POVOD ZA BOSNJACKU POBUNU KOJA JE TRAJALA 32 GODINE I KOJU JE LATAS UGUSIO U RIJEKAMA KRVI, KAKO MUHAMED FILIPOVIC JEDNOM RECE, GENOCID JE BIO TOLIKI, DA SE BOSNJACI NIKAD OD NJEGA OPORAVILI NISU.
TAKODJER TURCIN JE PRODAO BOSNU AUSTROUGARSKOJ U TOKU BERLINSKOG KONGRESA! TAJ OGLAS, TO NIJE OGLAS ZAHVALE SRBIJI, TO JE ZAPRAVO PLJUVANJE DIREKTNO U FACU BAKIRU IZETBEGOVICU I SVIM ONIM PRAZNOGLAVIM TURKOFILIMA U BOSNI!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
glupe bosnje, prodali nas turci dva puta za saku zlatnika. procitajte samo istoriju kapetana gradascevica pa ce vam biti jasno sta turci misle o nama, ne znam otkud odjednom neko bratstvo izniknu
Da, to je najjocitiji primjer teske izdaje. Srbiji dali autonomiju, dali joj sest bosnjackih prekodrinskih regija, plus Sandzak, kad se Bosna pobunila zbog poklanjanja njenog teritorija Srbiji, poslali prvo kaznenu vojnu ekspediciju koja je popusila od Gradascevica na Kosovo Polju kod Stimlja 1832, da bi onda cetiri puta slali vojsku, razjedinili Bosnu i izmislili Hercegovinu, napravili genocid nad Bosnjacima, da bi nekoliko godina kasnije, prodali Bosnu Austrougarima.
Takodjer prije Berlinskog kongresa, poslali u Bosnu Omera Mihajla Latasa, tog Ratka Mladica tog doba, koji je bio specijliziran da pravi genocide sirom Osmanskog carstva, zlocinac napravio takav genocid nad Bosnjacima, pogotovo onim vidjenijim i bogatijim, da se Bosnjaci nikad oporavili od toga nisu. Nakon sto su Bosnu prodali Austrougarima, 1920 godine su prodali ortodoksnu crkvu Bosne koja je pripadala Carigradskoj patrijarsiji, Kraljevini SHS, cime je ona pretvorena u SPC.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je samarcina Bakiru Izetbegovicu i ne samo to, nego su ga pljunuli direktno u facu ! Sljedeci put Bakire da povedes i Jasminu, ne samo Sebiju, kad Erdogan ima predizborni skup i da mu kolektivno lizete dupe.
Medjutim kad se bolje gleda, ovo je zapravo i dobra stvar. Ohladiti ce one magarace Izetbegovic-SDA-ovske glupe i prazne tintare. Jos jednom se pokazalo da krv nije voda i da Turcin vise voli svoju krv, nego nekog tamo ko ima istu religiju s njim. Ali dobro, normalno, krvna veza je najjaca veza. Srbi su nasljednici Turcina na Balkanu i po krvi i po ponasanju. Osim toga, veze ih genocidnost.
@RoinI Gligora😂
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ne shvata nas seljober blečak klempo rumenih obraza iz golfa dvojke da su turci sa srbima u daleko boljim odnosima nego sto su sa bosnjacima, sve investicije nose tamo, vucic ih privlaci a bakir hoce samo da je turska fildzan provincija i nista vise
Cuj Srbi nisu podrzali udar? Podrzali su ga masovno na komentarima. Zapravo Bosnjaci nisu podrzali udar, a Srbi jesu. Medjutim Turcini kao i uvijek, stite svoju kopilad. Milorad Kar !
OVAKO SU IM I DALI SEST BOSANSKIH PREKODRINSKIH REGIJA (NAHIJA) 1830 GODINE, STO JE BIO POVOD ZA BOSNJACKU POBUNU KOJA JE TRAJALA 31 GODINU I KOJA JE REZULTIRALA GENOCIDOM NAD BOSNJACKIM VIDJENIJIM LJUDIMA TOG DOBA. GENOCID U PRIJEDORU 1992-1995 JE ODRADJEN PO ISTOM RECEPTU, KAD SU POTOMCI OSMANLIJA U BOSNI I SRBIJA PRVO IZDVOJILI BOSNJACKE INTELEKTUALCE I VIDJENIJE LJUDE, PA PRVO NJIH POBILI.
Srbi nisu imali Gulenove škole , p'rofesore i investore ko BAkir ! A išao ko Ergogana kući i na svadbu kćerke ! Koja je to zmija za bradom ! https://www.youtube.com/watch?v=gzVFuOEkDJI
Tek ih sad treba praviti ! Zapravo ne, gofna daleko od nas, treba osnivati njemacke i austrijske skole i sa Germanima imati sto bolje odnose. Grebo drzavu koja ima stanovnika kao Njemacka, a ne zna napraviti vlastito vozilo nego pravi po licenci.
@Roin TO što nema svojih vozila najbolji je pokazatelj u kakvoj je situaciji industrija i mala privreda, Turska je dobra u onom u čemu je oduvijek: Poljoprivreda, stočarstvo , građevinarstvo, turizam.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neobična diplomatija! Istorijski gledano, Bošnjaci su najveća žrtve ukupnih Tursko-Srpskih odnosa. Srbi nisu propuštali ni jedan burni istorijski događaj, ni jednu priliku, da se masovnim zločinima i genocidom svete Bošnjacima. Odkuda poriv za osvetom nad ni krivim ni dužnim, iako je Hatišerifom i Beratom 1830 Srbija dobila samoupravu, a Turska podlo garantovala da se muslimani isele iz kneževine. Mi smo od Turske nasledili PROBLEME!
Turska je uzela pare od Rusije da se Bošnjaci dosele kod nje ? NAročito je podlo bilo prodavanje fočanskog kraja 1931 kraljevini Jugoslaviji nakon čega su svi osuđeni na nož 43 ! Sam Mpladić se nadahnjivao osim genocidom nad muslimanim i u Hercegovini 43 i onim nad Bošnjacima u Crnoj Gori 1918, Krađorđa u sjenici 1809 ili onog vladike Njegoša nad onim koji se nisu pokrstili !
@frka De, ne izmsljaj. Turska jedino sto je prodala na Balkanu, to je ortodoksna crkva u Bosni, koju su oni i osnovali u Bosni i prodali su je 1921 godine "kraljevini SHS" ! Od tad zapravo pocinje historija "Srpska Pravoslavne Crkve" (Zlocinacke Crkve) u Bosni.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Toliko o turcima i brastvu sa bošnjacima. Nama humanitaršen hilfen riže, a srbima investicije. Sramite se bošnjački prestavnici koji i kada odete ”u Tursku na pregovore ” sjedite na minderima i eglenšete o potrebama vas i vaših hanuma. Na kraju će mo molit i Albaniju da se udružimo makar sa njim...
@ninina .... uzmi neko katoličko ime i vrati se svojoj hrvatskoj vjeri i narodnosti.
@ninina ..oces da kazes..RAmo the katolik..hehehe
PRIKAŽI ODGOVORE (1)