glupe bosnje, prodali nas turci dva puta za saku zlatnika. procitajte samo istoriju kapetana gradascevica pa ce vam biti jasno sta turci misle o nama, ne znam otkud odjednom neko bratstvo izniknu
Da, to je najjocitiji primjer teske izdaje. Srbiji dali autonomiju, dali joj sest bosnjackih prekodrinskih regija, plus Sandzak, kad se Bosna pobunila zbog poklanjanja njenog teritorija Srbiji, poslali prvo kaznenu vojnu ekspediciju koja je popusila od Gradascevica na Kosovo Polju kod Stimlja 1832, da bi onda cetiri puta slali vojsku, razjedinili Bosnu i izmislili Hercegovinu, napravili genocid nad Bosnjacima, da bi nekoliko godina kasnije, prodali Bosnu Austrougarima.
Takodjer prije Berlinskog kongresa, poslali u Bosnu Omera Mihajla Latasa, tog Ratka Mladica tog doba, koji je bio specijliziran da pravi genocide sirom Osmanskog carstva, zlocinac napravio takav genocid nad Bosnjacima, pogotovo onim vidjenijim i bogatijim, da se Bosnjaci nikad oporavili od toga nisu. Nakon sto su Bosnu prodali Austrougarima, 1920 godine su prodali ortodoksnu crkvu Bosne koja je pripadala Carigradskoj patrijarsiji, Kraljevini SHS, cime je ona pretvorena u SPC.
Prikaži sve komentare (246)