Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cuj pridrzavati se uvjeta na cesti, a autobus isao kozijom stazicom
@Poznat mupu-Odgovoran je Milorad Dodik,ali ga glavonje iz LIjevce polja nikad nebi izdale na izborima.
Nije mi jasno ko je dao dozvolu da autobus može voziti ovakvim putem!
Niko nece odgovarati za ovo, što je najgore . . . za sedam dana, opet će ovim ''putem'' autobus, kao da ništa nije bilo.
Ovo je velika tragedija, iskreno saučešće porodicama... U subotu sam se vozila tim putem i svaki put pretrnem dok ga prolazimo jer vozači uvijek brzo voze jer "Tu se nikad ni jedna nesreća nikad nije desila".... Treba dobro ispitati navodnu tehničku ispravnost autobusa. Naime 31.12. preko dana sam sa istim prevoznikom isla iz Istočnog Sarajeva za Beograd, ispala su nam u vožnji oba zadnja lijeva točka sa autobusa, sam Bog nas je pogledao što se to desilo na pravini i širokom putu pred grad Šabac i niko nije bio povređen. Da se desilo bilo gdje ranije niko živ ne bi ostao.... Ništa nigdje nije pisalo o tom događaju iako su svi slikali, ja nisam bilo mi je prehladno. Smrzavali smo se na ulici nas oko 25, niko od prolaznika nije ponudio prevoz ili pomoć, vozači autobusa su nas ignorisali, dali su nam stvari i rekli da zaustavljamo auobuse. Na moje pitanje zašto nikoga ne zovnu da nam pomognu rekli su da nemaju koga, i nastavili da čiste točkove busa.... Svi autobusi koji su prolazili su bili prepuni i nakon sat vremena smrzavanja nas 4 je uzelo taxi i otišli smo, šta je bilo sa ostalim putnicima ne znam ko zna koliko su tamo stajali jer nisu svi imali novca da plate kartu do BG u jednom pravcu po cijeni povratne karte. Da ima države i zakona neko bi provjeravao sve prevoznike, puteve i vozače ali na žalost nema kako u BiH,Srbiji, tako ni kod nas.....sve je to isto na žalost.... Možda sad neko nešto provjeri i uradi, jer kod nas se nešto pokrene samo kada se dogodi tragedija na žalost.....
Hebem vam mater!! Ko je je putovao "magistralom" sve mu je jasno! govna sto godina nisu u stanju da naprave 30 kilometara običnog puta, tuga i žalost. Žao mi je djevojaka, a još više njihove porodice :(
Žao mi je nastradalih ljudi. :( Želim im brz oporavak! Ova cesta je užasna i bez snijega!
Svojevremeno sam na ulazu u CG na tom prijelazu više puta platio "ekološku taksu" 10 eura. Neka, valja čuvati prirodu. Ali treba po principu reciprociteta, za ulaz u BIH iz CG uvesti isto tako taksu, ali za završetak ovog dijela puta.
O kakvoj taxi govoris? O cemu se radi?
od 2008 - 2013 U Ministarstvu turizma Crne Gore kažu da će za naplatu ekološke takse biti angažovano ukupno 138 ljudi, koji će nositi specijalne uniforme i imati vidna obeležja. Oni će biti ispred granične policije, kako se na graničnim prelazima ne bi stvarale gužve. Eko-naknade naplaćuju se isključivo u evrima. Stranci koji ulaze automobilom u Crnu Goru eko-naknadu plaćaju prilikom ulaska u Crnu Goru. Eko-naknada važi godinu dana. Nakon uplate dobija se nalepnica, kao dokaz, koja mora biti vidno istaknuta sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla u desnom uglu. Vozači koji to ne uarde, biće novčano kažnjeni. Eko-naknada se plaća u fiksnom iznosu, tako da taksu od 10 evra plaćaju sva putnička vozila koja uz vozača imaju najviše još osam sedišta, dok se 30 evra plaća za vozila koja pored vozačkog imaju više od osam sedišta i čija najveća dozvoljena masa ne prelazi pet tona. Naknada od 50 evra se plaća za vozila koja pored sedišta vozača imaju više od osam sedišta i čija je najveća ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Malo osmjeha za ljepši dan - http://spijun.org/?p=1746
www.franzferdinandhostel.com Top 15 hostel u europi! www.tours.ba Istražite BiH sa nama :)
Tuga i žalost. Meni samo nikad nije bilo jasno zašti nigdje autobusi nemaju pojaseve kao auta?!?
Ova nesreca je cisti dokaz (ne)brige nadleznih institucija za infrastrukturu, a samim tim i sigurnost svojih gradana. Tuga velika, RIP
Nema nebrige,uvijek brinu kolko ce ukrast cm asfalta,kad se gradi put!
nažalost, još jedna tragedija zbog srednjovjekovne infrastrukture i javašluka vlasti. Iskrena sućut porodicama nastradalih.
Zalosno, ali pogledajte cesto, to nije cesta nego kozja staza a autobus kao avion. Bosna fuj
Bože sačuvaj !!
pa kako se moze dopustiti kretanje autobusa onim puteljkom po ovakvim uslovima, ja neznam tu dionicu niti sam ikad iso ali po slikama ko da je Nraragva u pitanju a ne haman srce Evrope i ako su ono zimske gume an autobusu, a meni fakat ne izgledaju da jesu i ne cudime da nema vise ovakvih nesreca? zali boze maladih i nevinih zivota, saucesce porodicama.
Briga Dodika za put, njegovi glasaci su zadovoljni sto rusi ovu drzavu i koci svaki vid napretka. Sto bi im pravio put..
Svaka cast.
Kome nije u interesu da se taj put napravi kako treba, jer to je samo nekih 7-8 km do graničnog prijelaza sa Crnom Gorom gdje se nastavlja magistralni put. Ah da, povezivanje sa Crnom Gorom nije više strateški interes. Pukla tikva među "braćom".