Crna hronika
13

Tijela putnica poginulih kod Foče će biti poslana na obdukciju

Piše: M. Nukić
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što su članovi Spasilačkog kluba Wolf iz Foče izvukli tijela poginulih putnica ispod autobusa Centrotransa iz Istočnog Sarajeva, koji je sinoć sletio s ceste u mjestu Dučela, na putu Foča - Šćepan Polje, nad njima će biti obavljena obdukcija.

Iz provalije je izvučen i autobus, a sada slijedi istraga, odnosno utvrđivanje šta je dovelo do nesreće.

"Sada slijedi vještačenje kako bi se utvrdio uzrok nesreće, a na tijelima će biti izvršena obdukcija", kazala je tužiteljica Okružnog tužilaštva Trebinje Slobodanka Gačinović.

Prema trenutnim informacijama tri žene, od kojih su dvije državljanke Crne Gore, a jedna BiH, su najvjerovatnije ispale iz autobusa kada je on skliznuo s ceste u provaliju, a potom je autobus pao na njih i usmrtio ih.

U nesreći je 13 povrijeđenih, od čega jedna osoba teže.

"Odradili smo šta smo mogli. Kada smo stigli, povrijeđeni su već bili izvučeni, izvukla ih je policija iz Foče oko jedan sat iza ponoći. Jutros smo izvlačili nastradale, prizor je bio užasan. Ovo nam svima treba biti nauk da se pridržavamo uvjeta na cesti i da prilagodimo vožnju. Ne znam kako se uopće može dozvoliti da se ovim putem obavlja javni prijevoz. Ova cesta nema širine ni pet metara kako bi trebalo. Nažalost, niko ništa ne poduzima", kazao je Nenad Ikonić, član Spasilačke službe Wolf iz Foče.