Zvizdić smjenu DF-ovih funkcionera obrazložio kao zahtjev Izetbegovića i Čovića

Piše: Er. M./Klix.ba
1.12.2015. u 15:19
23
50
Zvizdić smjenu DF-ovih funkcionera obrazložio kao zahtjev Izetbegovića i Čovića
23
1/3
2/3
3/3
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić dostavio je Parlamentu BiH Odluku o smjeni ministra saobraćaja i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane BiH Emira Suljagića. On je u odluci naveo kako DF-ove funkcionere smjenjuje na zahtjev "predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića".
"Predsjednik SDA gospodin Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH gospodin Dragan Čović su predsjedavajućem Vijeća ministara BiH 19. novembra 2015. godine uputili zahtjev o pokretanju postupka smjene ministra komunikacija i saobraćaja i zamjenika ministra odbrane, u cilju implementacije koalicionog dogovora sa Savezom za bolju budućnost", napisao je Zvizdić u obrazloženju.

Odluka bi trebala stupiti na snagu danom potvrđivanja u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

HDZ BiH je ranije najavio kako će podržati smjenu funkcionera iz Demokratske fronte, dok stav Saveza za promjene u vezi s rekonstrukcijom Vijeća ministara BiH još uvijek nije u potpunosti jasan.

Ostaje upitno i kako će glasati zastupnici SDA u Zastupničkom domu PS BiH Salko Sokolović, Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović i Senad Šepić.

Podsjećamo, Sokolović je nedavno izjavio kako neće podržati smjenu ministara DF-a u Vijeću ministara BiH.


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: