BiH
0

Parlamentarci sutra o smjeni Matanovića i Suljagića

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sutra će se izjasniti o smjeni ministra i zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH iz Demokratske fronte.

Kako je za Klix.ba potvrdio zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, na dnevnom redu sutrašnje sjednice ostaje Odluka o smjeni ministra saobraćaja i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane BiH Emira Suljagića.

HDZ BiH i dio zastupnika iz SDA već su ranije najavili kako će podržati smjenu funkcionera iz Demokratske fronte, dok stav Saveza za promjene u vezi s rekonstrukcijom Vijeća ministara BiH još uvijek nije u potpunosti jasan.

Podsjećamo, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić dostavio je Parlamentu BiH Odluku o smjeni Matanovića i Suljagića. On je u odluci naveo kako DF-ove funkcionere smjenjuje na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

"Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović su predsjedavajućem Vijeća ministara BiH 19. novembra 2015. godine uputili zahtjev o pokretanju postupka smjene ministra komunikacija i saobraćaja i zamjenika ministra odbrane, u cilju implementacije koalicionog dogovora sa Savezom za bolju budućnost", napisao je Zvizdić u obrazloženju.