BiH
42

Zimska sezona na izmaku: Izletnici uživaju na suncem okupanim planinama

Piše: E. F.
Bjelašnica danas (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bjelašnica danas (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Iako je ove godine nešto duža zimska sezona na izmaku, snijeg na olimpijskim ljepoticama u okolini Sarajeva i dalje mami ljubitelje dobre zabave sporta ali i one željne odmora i opuštanja.

Danas, najstrastveniji ljubitelji zimskih sportova odlučili su se uživati u posljednjim danima zimske sezona koja ovih dana pokazuje svoje najbolje izdanje.

Na suncem okupanoj Bjelašnici naš reporter zabilježio je skijaše na padinama ove ljepotice ali i veliki broj izletnika koji su jednostavno uživaju u planinskom suncu.

Najveću radost snijeg donosi mališanima koji danas na Bjelašnici koriste prekrasno vrijeme za igru i sankanje.

Inače, nakon što su proteklih dana snježne padavine zahvatile veće dijelove BiH, a koje su posebno intenzivne u planinskim krajevima, skijašku sezona na Bjelašnici i Jahorini je produžena do kraja aprila.

Direktor Ski-centra na Bjelašnici Suad Jusić ističe za Klix.ba da je ovo definitvno bila najuspješnija ski-sezona u proteklim godinama.

"Nakon 15. aprila kao datuma koji je ranije određen kao posljednji u sezoni sigurno nastavljamo naše aktivnosti. Uvjeren sam da ćemo imati barem još trideset dana skijanja. Vremenski uslovi nam garantuju to", rekao je Jusić za Klix.ba,

Istakao je da nakon 15. aprila prestaju važiti sezonske karte.

"Ali ski-liftovi neće stati. Imat ćemo nešto korigovane cijene o kojima će se izjasniti rukovodstvo preduzeća", rekao je Jusić.

Idealni uslovi za skijanje danas se bilježe i na Jahorini gdje je visina snježnog pokrivača dostigla 155 cm.

U funkciji su dva šestosjeda i to Ogorjelica i Skočina Prača te baby lift te lift Poljice. Večeras će se na ovoj planini biti organizovano i noćno skijanje u terminu od 18 do 21 sat i to na ski liftu Poljice.