{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Idealni uslovi za skijanje na sarajevskim planinama

Klix.ba
10.4.2015. u 10:17
3
10
Idealni uslovi za skijanje na sarajevskim planinama
3
Idealni uslovi za skijanje na sarajevskim planinama
Bjelašnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini vrijeme je sunčano, a uslovi za skijanje izvanredni.
U Babinom dolu na Bjelašnici danas će u funkciji biti Ski liftovi BX i trosjedna žičara. Noćno skijanje je petkom i subotom u periodu od 18:30 h do 21:00 h.

Zimska sezona 2014/15 godine u OJ Ski centar Bjelašnica-Igman će biti produžena sve dok budu postojali uslovi za bezbjedno skijanje.

Sezonske ski karte će važiti do 31.05.2015 godine. Nakon 15.aprila ove godine, Ski liftovi u OJ Bjelašnica- Igman biće u funkciji samo u dane vikenda.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 80 cm, a temperatura je minus 3 stepena. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 273 cm, dok je temperatura minus pet. Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 70 cm, a temperatura je minus dva stepena.

Na Jahorini su jutros u funkciji šestosjedi "Ogorjelica" i "Skočine-Prača", kao i ski-liftovi "Poljice", "Olimpik" i bebi-lift, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Visina snijega iznosi 165 centimetara, temperatura zraka je nula stepeni celzija, vidljivost je odlična, a vrijeme sunčano, što su idealni uslovi za ljubitelje skijanja.

Portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek ranije je rekla Srni da su jahorinski hoteli snizili cijene smještaja za vaskršnje praznike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: