BiH
3

Idealni uslovi za skijanje na sarajevskim planinama

Klix.ba
Bjelašnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bjelašnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini vrijeme je sunčano, a uslovi za skijanje izvanredni.

U Babinom dolu na Bjelašnici danas će u funkciji biti Ski liftovi BX i trosjedna žičara. Noćno skijanje je petkom i subotom u periodu od 18:30 h do 21:00 h.

Zimska sezona 2014/15 godine u OJ Ski centar Bjelašnica-Igman će biti produžena sve dok budu postojali uslovi za bezbjedno skijanje.

Sezonske ski karte će važiti do 31.05.2015 godine. Nakon 15.aprila ove godine, Ski liftovi u OJ Bjelašnica- Igman biće u funkciji samo u dane vikenda.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 80 cm, a temperatura je minus 3 stepena. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 273 cm, dok je temperatura minus pet. Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 70 cm, a temperatura je minus dva stepena.

Na Jahorini su jutros u funkciji šestosjedi "Ogorjelica" i "Skočine-Prača", kao i ski-liftovi "Poljice", "Olimpik" i bebi-lift, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Visina snijega iznosi 165 centimetara, temperatura zraka je nula stepeni celzija, vidljivost je odlična, a vrijeme sunčano, što su idealni uslovi za ljubitelje skijanja.

Portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek ranije je rekla Srni da su jahorinski hoteli snizili cijene smještaja za vaskršnje praznike.