{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Idealni uslovi za skijanje na olimpijskim planinama

10.3.2015. u 09:58
41
10
Idealni uslovi za skijanje na olimpijskim planinama
41
Na olimpijskim planinama oko Sarajeva vladaju sjajni uslovi za skijanje i uživanje u zimskim radostima.
Bjelašnica
Bjelašnica


Staze su uređene, a ski liftovi u funkciji.

BjelašnicaNa Babinom dolu u funkciji su ski liftovi BX, BY,K1 (kolijevka), heliodrom i trosjedna žičara. Noćno skijanje je omogućeno srijedom, četvrtkom petkom i subotom u terminu od 18:30 do 21 sat.

Visina snijega iznosi 140 cm, a temperatura je -1 stepen. Na vrhu Bjelašnice snježni pokrivač iznosi 317 cm, a temperatura je -8 stepeni.

IgmanNa Velikom polju u funkciji će biti staza za nordijsko skijanje, a na Malom polju baby lift se pušta u rad po potrebi. Na Malom polju trenutna visina snijega iznosi 110 cm, a temperatura -2 stepena.

Podsjećamo, KJP ZOI 84 OCS d.o.o Sarajevo od 9. marta 2015. godine utvrdilo je niže cijene ski karata u OJ Ski centar Bjelašnica- Igman, pa tako dnevna ski karta za odrasle košta 20 KM, dnevna ski karta za djecu 15 KM, četverosatna ski karta je 17 KM, a karta za noćno skijanje 15 KM.

JahorinaVrijeme je danas oblačno s maglom, a u funkciji su šestosjed Poljice, Ogorjelica, Skočine-Prača, te lift Poljice i baby lift. Radno vrijeme vertikalnog transporta je od 9 do 16 sati. Snježni pokrivač je visok 195 cm, a temperatura zraka je -3 stepena.

Jahorina
Jahorina


Na Jahorini za vikend pripremaju pravu poslasticu za sve skijaše - drugo izdanje KnockOut Snow Festivala, od 13. do 15. marta 2015. godine u organizaciji hrvatske agencije za mlade Collegium i u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Uz zimske radosti tu su i dnevne i noćne zabave za koje će se pobrinuti hrvatska pjevačica Maja Šuput, dečki čije obrade zvuče bolje od originala – The Night Express Band te odlični DJ-evi Jurki i Luca Montecchi.

Stanje na olimpijskim planinama može se pratiti putem online videoportala www.ski.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: