{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini pada snijeg

6.2.2015. u 10:59
75
32
Na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini pada snijeg
75
Na olimpijskim planinama oko Sarajeva danas pada snijeg i raduje ljubitelje aktivnosti na snijegu.
Na Bjelašnici su u funkciji ski liftovi BX, BY, K1 (kolijevka), baby liftovi i trosjedna žičara u Babinom dolu. Tu je trenutna visina snijega 100 centimetara, a temperatura -1 stepen.

Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 206 centimetara, dok je temperature -4 stepena.

Na Malom polju na Igmanu bit će pušteni u rad baby liftovi i dvosjedna žičara, dok će na Velikom polju u funkciji biti baby lift i staza za nordijsko skijanje. Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 65 centimetara, temperatura -1 stepen.

KJKP GRAS osigurao je redovnu liniju do Bjelašnice svakim radnim danom i vikendom. Polazak je ispred Zemaljskog muzeja u devet sati, a povratak sa Bjelašnice u 15:30 sati.

Također, i kompanija Centrotrans Eurolines od 2. januara uvela redovnu autobusku liniju Vijećnica - Bjelašnica. Polazak autobusa je svaki dan u 8:30 sati ispred Vijećnice, usputna stajališta su Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica, a povratak je u 16 sati. Autobus će saobraćati do 28. februara, dok će od 1. do 31. marta saobraćati subotom i nedjeljom prema istom redu vožnje.

Na lokalitetu Štinji do tokom vikenda će biti održan Snowboard Europe Cup Bjelašnica 2015., a na Velikom polju se 7. i 8. februara održava Snow Fest Sarajevo #1.

Također, na Bjelašnici radi i klizalište Medo svakim danom osim ponedjeljka od 10 do 22 sata, saopćeno je iz ZOI'84.

Noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka, od 18.30 do 21.00 sat.

Na Jahorini je također -1 stepen, a snijeg je visok 150 cm. Uz oblačno vrijeme i maglu pada slab snijeg, a vjetar puše brzinom od sedam metara u sekundi. Vidljivost je 50 metara.

Od ski transporta rade šestosjed Poljice, Ogorjelica, Skočine-Prača, lift Poljice, Željo i Baby lift.

Dodajmo i to da će danas na Jahorini biti održana svečana ceremonija predstavljanja zastave Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2017, jednog od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Jahorina će biti jedan od domaćina, gdje će se održavati takmičenje za mlade sportiste iz cijele Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: