Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plafon za nase sudove, tuzilastva i policiju je da uhapse sitnig dilera i puste ga isti dan, nanu sto prodaje priglavke da joj otmu priglavke i kazne sa 200KM….i slicna dijela?!
Ovo nema niđe. Ovo je krivicno djelo. Treba tuziti Ustavni sud. Znaci treba uvesti zakon da je sud duzan 45 dana od dana prijema tuzbe odluciti, sa max mogucnoscu odlaganja za jos 15 dana. Ovako nema smisla nikakva.
I šta? Ništa.
Ono što mi je najslađe kod sudija Ustavnog suda jeste to što oni glasaju o tome da li je nešto u skladu s Ustavom ili nije. I onda trojica kažu da jeste, a četvorica da nije. Ili obrnuto. Mislim, ako nešto piše u Ustavu, čemu njihovo glasanje? Tako piše i to je to! A ako ne piše, njihovo mišljenje nije bitno! Ako o tom nema ništa u Ustavu, onda to nije Ustavna materija i zdravo! Najbolje je da nama daju da mi glasamo, ne treba ti znanje, samo simapatije prema određenoj strani.
Ne smiju da odluče i ako je situacija čista.
Ukinuti sve odluke koje su nametali VP, posebno ona bitanga Petric i vratiti se izvornom dejtonskom i vasingtonskom sporazumu. Do tada cemo gledati ovo mrcvarenje.
POGLEDAJ SCHIMICHA STO SU SAKRILI OVU VIJEST?
OVO JE DRZAVNI UDAR, BOSNJANI, VRIJEME JE ZA ULICE, DA ULICA PRESUDI!
Od Prvog Marta biće fešta!🔥
Koje godine u martu..
Da li će EU propasti zbog očiglednih dvostrukih pravnih pravila koja primjenjuje, jedna su za zapadne zemlje a druga za balkansku sirotinju. Ovdje je sve očigledno, EU se urušava iznutra.
Hahahahahah
Može mimo zakona sve u BIH
(ZA)USTAVNI SUD I NIJE MOGAO DRUGAČIJE ODLUČITI OSIM ONAKO KAKO MU JE NAREDIO SVEOPĆI ŠEF MARFI. MARFI JE UJEDNO NAREDIO I ŠMITU DA PRESIJEČE SDA "BLOKADU" NOVOM INTERVENCIJOM KOJA ĆE SPASITI ČOVIĆA I TROJKU - A TO BI SE SVE TREBALO ODIGRATI DO MARTA - KADA ĆE (ZA)USTAVNI SUD MOĆI SAMO KONSTATOVATI "NIJE SE RADILO PO PROPISIMA - AL' PIŠI PROHUJALO SA VIHOROM".
Gutavo!!!
Kako su sda sudije glasale?
Brukaju se i da jesu odlučili... Ustavni sud BIH je propao ima više decenija... ko jos sluša njih? Malo mediji prenesu i nikom ništa...
A zbog cega nema te vijesti da je taj isti Ustavni sud proglasio ustavnim diskriminatorne odrednice o zakona o drzavljanstvu? bahata odluka imajuci u vidu veliki odliv stanovnistva, nemam zelje ni marke vise da ulozim u BiH a ni da u posjetu dodjem pa kad moze matica bez nas mozemo i mi bez nje.
Je li to znaci da ni jedan podnjeti zahtjev ne moze se rjesiti dok se ne imenuju ta dva suca sto fale. 🤔