Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Milioni i milioni su se slili u dzepove podobnih pojedinaca pod krinkom boracke populacije dok ogromna vecina jedva prezivljava.
Umjesto da su te pare ulozili u razvoj, u otvaranje novih radnih mjesta i slicno… hem sto bi bilo bolje narodu, hem sto bi ti isti borci imali gdje da rade
Mozda jesu ali jednim te istima uvijek. A ostali jednom ili nijednom.
Osigurava za Šerifa Patkoviča i sličnim njemu.
Kojih ba boraca?! Dosta više pranja para. Dajte borcima posla neka dostojanstveno žive a ne da ih prepadate da će ostati bez ove sadake ukoliko sda ne pobijedi. To je laž i prevara. Sadaka se djeli iz budžeta a na osnovu Zakona i uopšte nije bitno ko je na vlasti.
Sto nam nedas boracki dodatak,svima koji su 4 god krv prosipali,mi to samo trazimo,sta nas uslovljavas,gdje si i sta si,imam pravo na boracki dodatak,koje bio na liniji u rovu i manevarci,sje.ali ste nas sa Salkom Bukvarevicem i Bakirom,kad ste nas mlatili,i dali ga samo golim jadama da nas stisate.Tolike pare,nema halala ni Salki ni Bakiru ni nikome ko od nas uzima a drugima daje nezasluzeno.
My mune jedan. Hvališ se nečim. Dajte nam posao, zaposlite nas. Upošljavate stranačke pulene i njihovu djecu i djecu od jarana, a pishate po nama. Još se falite tim ciframa. Ukinute ministarstvo i podijelite svim borcima naknadu bez obzira na primanja i status. po danu provedeneom u Armiji ili OS.
Uhljebu licemjerni sto ne pricas kako ste im trebali osigurati dostojne poslove da zive od svog rada a ne na grbacu poreskim obveznicima do kraja zivota!!???
Koliku smo mi vojsku imali oslobodili bi Ukrainu
Cuj Vlada osigura? Osiguranu gradjani i firme iz poreza i doprinosa, a Vlada samo ubere i rasporedi.
Šerif Patković & Co milion a ja ništa
Samose fadil bakir i oni oko njih mogu hvaliti gluposcu...ekonomski gledano bacene pare
Zamisli da im se osigurava milion dnevno da ih se potakne na samozaposljavanje. Evo ti 100-200.000 pokreni nesto ili potrosi ali ne javljaj se vise.
Gledaj uhljeba prototip
Pa gdje su te pare ja vidim samo da borci kopaju po kontejnerima.Mogli ste svakom borcu koliko pricate da izdvajate uplatiti po 200.000 KM i rijesen problem.Izdvajata vi za vasa sluzbena auta plate i sekretarice
Molim doticnog Terzu,da ove pare i ovolike izdatke,daje iskljucivo RVI,i porodicama poginulih,na mjesecnom nivou ,a ne nekima kupili 50 stanova,nekima auta,nekima paketi po udruzenjima,jedni te isti banje i cuda,drugi nista,kroz mjesecne dobre invalidnine nek svak sebi kupuje,60% invalid 160 km,nemoze grijanje platit,o cemu ti pricas.Gdje je to otislo,tolike pare,ti nam daj kroz invalidninu da sami kupimo,a ne da ti dajes za drva i pakete kome hoces.
Na osnovu cega neko ima pravo na naknadu sto se borio za svoju drzavu? Ok invalid, ok ptsp. Al zdrav prav covjek sa 45, 50 godina dobija naknadu sto je bio u ratu. Pa uracunat im je ratni staz kao da su radili i to se broji u godine rada kad ides u penziju. Daj nekom zdravom pravom socijalu a penzioner koji je radio 40 godina nek crkne s 400 KM
Kome ide taj silni novac...stotinama borackih udruzenja, uvijek istim pojedincima..a drugima koji se nece da laktaju čuška iza uha?
A većina RVI ima mjesečnu naknadu od 40 do 60KM, šega.
To se odnosi na one sa 20, 30 i 40% invalidnosti. Nisu teški slučajevi, ali "zaraditi" tu invalidnost u 20im godinama života nije bezazleno.