Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepo nase Sarajevo.
Sarajevo je svojom. Naivnoscu palo u Blokadu..dok je BIH gorila Sarajlije su glumili Bratstvo i Jesinstvo mahali Petokrakama, Trobojkama ,dok je Visegrad Bjeljina Foca gorili.To treba jednom.jasno reci.i Prozavati odgovoene Koji su predali Orzuje.. TO DALI NA CUVANJE JNA.
@placenik Ne seri. Svi su mahali jer smo bili naivni a i nije tema. Bilo pa proslo hvala Bogu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
NIKOM TE NE DAMO!!!
Najvise se sjecam prvog derbija poslije rata, mislim da je bio 2 maj i koja je to radost bila. Zajedno Pitari i Manijaci dolazili haman i nije bilo policije. Sruseno sve ali raja ponosna. Bilo je to nestvarno vrijeme kada se sjetim a u principu tek smo poceli da se navikavamo na mir. Ne ponovilo se nikada.
Sjecam se kad je SKJu..CK.RBIH...predao oruzje TO.na cuvanje JNA...tako da su raspisani prvi demokratski izbori...A Sarajlije Razoruzane.docekale krvavi rat.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dobro ste "oslobodili" Sarajevo od 157.000 Srba. Danas je vizija tog Sarajeva najočiglednija. Prvo su Srbi otišli pa poslije rata i Hrvati. I što je najgore svi se pravi ludi kao nek idu nismo ih mi otjerali. Promjenili imena svih ulica, stavili zelene table za nove nazive, zapišavaju grad novim vjerskim objektima i nekim novim kockastih glava ljudima i kaže nismo mi ništa, sve su drugi krivi...
Pored simbola ove oslobodjene Grbavice (Grbavica stadion) se nalazi CRKVA! Niko je nikad nije, niti ce je dohvatiti. Ti crkni od zavisti, ali nase je nase, sve.
Zato su djelovi Krajine dati srbima, npr Prijedor
Kakav idiot Milošević u Sarajevo nešto daje, koji psihopata, i mi srbi treba da proklinjem kretena što uništi Yugu i napravi nesreću svima. Ja sam srbin, imam familiju u Srbiji, znam da nismo dobro došli tamo, što se vidjelo i kad su išli da glasaju, idiotizam, šta budale mogu smisliti.
Super je proslo Sarajevo. Ono prkno koje je pripalo rsu je osudjeno na reintegraciju. 10 000 vlaha pored preko 400 000 Bosnjaka. Svi rade kod nas, ciste, peru, sluze itd. Bolnice im se raspadose, svo osoblje im masovno prelazi u Grad.
Nije oslobođeno, nego poklonjeno, al sve u svemu svi koji su krvarili i ispustili duše na svim stranama, za komad neke teritorije, grdno su prevareni i poniženi...teško da ovakvi datumi mogu i trebaju biti povod slavlja i podsjetnik na nešto uzvišeno. Herojima treba dati šta zaslužuju, porodicama palih i invalidima takođe, a djecu osloboditi hipoteke rata i pustiti ih da žive i rastu kao civilizovani ljudi. Naravno da od toga nema ništa, nego nako pišem 🙂
@romeopomeo Jedni su branili svoj prag, svoju djecu, zene, sestre, majke, starce, a drugi su dosli da ubijaju, kolju,siluju, otimaju i sl. Nema to nikakve veze s teritorijem.
Sarajlije se previse loze na emocije i nekadasnje Sarajevo. Nema toga vise. Taj grad je postao nemoguc normalnom covjeku za zivjeti. Ne znam cime se ponosite. Udruzite se i pocnite rjesavati tu bagru sto vam unisti grad i drzavu istovremeno. Prvo politicare, pa onda sve ostalo.
Okupirali ga komšije Srbi...kako vas nije sramota ovo objaviti
Dobro vas je Krajišnik savetovao morali ste otići bili su ljudi koji su to pratili da izadze te. Morali ste
Hej Grbavice rano ljuta...
Kopali grobove i bježali ne lazite više
ovo je bila dobra diplomatska bitka i vjerovatno se koncentracijom na Sa zaboravilo na uredjenje i nazive entiteta.
Alija prodao Srebrenicu za Vogošću
Proljeće maše lažnim optimizmom.
Sarajevo je trebalo biti distrikt i jezgro reintegracije države. Pristajanje da Sarajevo pripadne jednom entitetu je jedan u nizu pokazatelja da u Dejtonu niko istinski nije želio građansku državu za koju smo glasali na referendumu.
Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci Bosne ce uvijek biti