Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Seljačine kojima je automobil najveći domet u životu i opsesija
Na svako drugo auto na tvoje ime dupla registracija treba
"Abel Baltić je zaposlio suprugu ministra Nerina Dizdara i dodjeljivao je poslove firmi čiji je vlasnik prijatelj federalnog premijera @niksicN "
svaki seljo mora parkirat tik uz: banku, postu, kafanu, kladionicu... treba uvesti putarinu za ulazak u staru jezgru grada a parking dici za 200%. tako ce mnogi koristiti gradski prevoz umjesto automobila. to bi uticalo na smanjenje smoga u gradu.
gore kod Latunske cuprije bi trebalo iznad Miljacke napravit parking. Stvarno je sve zbijeno.
Kad čekaš fake tramvaj 20 i kusur minuta,onda ti sve bude jasno!
tačno se vidi nema gdje auto da parkiraš
Lik živi u zgradi u suterenu, u 40 kvadrata sa ženom, dvoje odrasle djece i unučetom. Pet auta imaju, od kojih dva stoje na parkingu za dijelova. Je li to realno i racionalno?
Svako mudo danas vozi auto, i to još kakvo auto!
A putevi? Eh, te misteriozne i neuhvatljive transverzale i longitudinale.
Da mogu ikako u kuću bi ga unjeli .. Zato komercijalni vozi i po sat i po iz Dobrinje do grada, ne vozi nego puzi, zbog kolone seljadije i njihovih kola,..
Dosta su i kamere doprinjele. Nema više lako vozit bez registracije. Druga stavka centralizacija pa se sve više vozila iz cijele BiH ili FBiH registruje u Sarajevu i javni i privatni sektor. Treća stavka, populacija stari. Sve je više punoljetnih u procentu stanovništva. I sve ostalo navedeno tipa po par auta na 3 čl domačinstva.
Ne znam zasto te ljudi dislajkuju kad si sve rekao dobro.
Postaje sve manje zivotna sredina za ljdue. Pretrpani smo autima ali bez pravog razlgoa. Kupuje se djeci auto da idu na fakultet i kafu. Domacinstva imaju bespotrebno po 3 auta. Ja bi da se uvede da je normalno jedno po domacinstvu, prvenstveno mislim na zgrade, i da se placa znatno veci porez na dodatno auto.
poredite auta sa ljudima mislim da je to apsurd samo po sebi, al cinjenica je da broj vozila ocajan postaje, uvesti neka pravila i ogranicenja, ako ogranicis godista rece udaras po sirotinji, ako ogranicis vrijeme rece kako ce na posao, zone napraviti mozda isto tesko...napravite funkcionalan javni prevoz pa ga forsirajte
To su oni sto im je Trojka subvencionirala grijanje, vrtiće, kupovinu stana...
Odakle vam ljudi. Ja nemam za guma na bicklu. Svbe krpim stare....
Bez efikasnog javnog prevoza bit ce sve gore.
U tuzli uvozimo radnike. A sve se nema a svak ima neko prdekalo i voza se
Sve naopako kod nas
Ma ovo se samo moze rjesiti nekim podzemnim prevozom, putovanje van neke vece guzve na relaciji Bascarsija - Ilidza cca 50 min, u spici cca 2h.