Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iskreno, ovo na slici izgleda puno ljepse nego sto je danas.
Ovo stvarno lijepo izgleda i konacno da se uradi. Takodjer valjda neko postavi nove ploce u Titovoj ljudi zapinju dok setaju, ploce su bukvalno razvaljene u samom centru grada !!!
Zato sto je na slici. Naravno da ce izgledati lijepo. Da vidimo kako ce "ostariti", da li ce prezivjeti barem 5-10 godina.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I tako ce se mic po mic, kvadrat po kvadrat, otimati zelene povrsine od Velikog parka i sve ce lijepo postati jedna izbetonirana ledina na kojoj ce ljeti biti ugodnih 45C i svi ce se kriti ispod krosnji 10 stabala da bi prosli od Parkuse do Kralja Tomislava.
I da, slazem se, Sarajevu trebaju osmisljeni urbanisticki i arhitektonski projekti tipa izgradnja namjenske koncertne dvorane, najmjenske univerzitetske biblioteke, da se bivsa elektrana napokon pretvori u tehnicki muzej a ne da se saceka da se potpuno raspadne a onda cijeli kompleks uz Miljacku proda za trgovacki centar jer grad nema para za obnovu.
ma zalij sve betonom i mirna Bosna. fuj primitivci........sasijekli biste i granu na kojoj sjedite
Mora se rezati. Smetaju asfaltu.
to što su stabla stara 50 , 60 godina ne znači da trebaju i ostati, jer vrlo je moguće da su bolesna i da predstavljaju zapravo opasnost po građane
Glupost
A mozda da to struka odluci? Ne oni sa travnickom diplomom, nego da se dovedu i plate oni koji ce o tome raspravljati. I glupane, vidi se dobro na drvetu ako je bolesno, ne treba ti ni taj strucnjak ustvari.
Ukidanjem kantona stedimo pet milijardi maraka
Brate danas covjek ne može ništa napraviti da se neka nevladina organizacija ne zali i ne protestuje. Iskreno sam da se stabla sacuvaju ako je moguce i ako se ne varam radi se o 2-3 stabla a kako vidim na slici novog parka biti ce puno zelenije i ljepse nego sada. Usput i danas ko god ne zna sta bi radio u zivotu pridruzi se ovim organizacijama i protestvuje za sve i svasta a pojma nema ni sto protestvuje.
Sijeci!!! HAHAHAHAHA Sijeci!!! HAHAHAHAHA
Ovaj Kapidžić iz paštete izlazi. SDA otpad opstrira sve što može ali ni to im neće pomoći. Povratka na vlast za njih nema.
Prvo zamijenite svaki komad betona i ploca u UZEM centru grada!!! Pa onda planirajte i pricajte o projektima i preuredjenjima!!! Stoko!
Ovaj Trg treba obnoviti prije svega tako sto ce mu se prmijeniti naziv. Da ne nosi vise ime grobara nase Drzave i Naroda.
“Grupa zabrinutih gradZana” da sjase malo, i radi nesto korisno u zivotu.
Sarajevo je vec odavno zrelo za vece arhitektonske zahvate i preuredjenja. Drvo se posjece, posadi i naraste opet za pet godina, to nikako ne bi smio biti razlog da se grad ne uljepsava i ne modernizira. Ima barem sto vaznijih razloga za proteste i fizicke obracune.
Tvoj profa biologije mora da je "ponosan" na tebe. Cuj drvo naraste opet za 5g. :D Majku mu, vi iz vukoHebina alergicni na zelenilo pa samo bi poplocavali i asfaltirali. Ne ujeda drvo, trava, biljke, ne brini.
Ove ublehase isibati naravno jer vrse opstrukciju jednog od rijetkih projekata da se centar grada uljepša. Podhitno uraditi nesto sa onim dijelom marindvora od vrbanje prema skenderiji. Sve same rusevine, barake. Produziti vilsonovo, urediti i naravno sagraditi neka lijepa zdanja sa arhitektama UNSAe a ne pokreta tibrizam sa stupa uvazenih arhitekata sa kobiljace, burcha i kiseljaka
Od vječne vatre do Marindvora automobile treba spustiti u podzemnu etažu..na nuli ostaviti samo tramvaj..i eto vam koliko hoćete prostora za trgove i zelene površine
nigje ni ne pise da ce posjeci stabla, zasto odmah prijetnje fizickim otporom? sve nadrkano.
Šta su sve iskompleksirani arhitekti i vlastodršci spremni uraditi svom gradu da bi ostavili nekakav svoj lični pečat. A džaba, opet ostaju mali, nikakvi.