Komentari (237)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sama općina Centar je vrijednija nego 10 drugih opšćina- reče još davno jedan mudrac
Uvesti ekolosku taksu za ulazak automobila i kamiona iz drugih Kantona u KS, automobili 10KM, autobusi 15KM, kamioni 20KM. Iz ove Odluke izuzeti registrovane u KS.
Pa sad pošto taj mudrac nema vlast u Sarajevu, kaznjava cijeli kanton oduzimanjem sredstava. Sto nije ukinut ponder prije 3 godine kada su imali vlast u Sarajevu ili prije 10 godina? Dodik ovo isto radi u Banja Luci gdje je izgubio vlast. Nema razlike izmedju Bakira i Dodika!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je samo osveta SDA Sarajevu za gubitak vlasti, koji će nakon ovoga biti dugotrajan. Neki lokalpatrioti su se samo privalili da dobiju još više nego što plaćaju.
Ovaj ublehas pasic se na fb sprda sa Sarajevom toliko o njemu
naravno da je osveta, a klix, kao stari dobri partner SDA, plasira paniku medju gradjane
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ze -Do već godinama dobija po ušima..a najviše zagađivača koncentrirano tu. U Kaknju, na 39000 stanovnika, broj oboljelih od karcinoma 500 godišnje!? Za 20 godina, 10000 oboljelih! Cementara, Termoelektrana, Rudnik..šta reći? Uz to, općina koja najviše puni budžet kantona pa i Federacije per capita, dobija mrvice..mamu vam vašu lopovsku! I onda šatro, ubija se šeher, ubija se država..bagro jedna!
Zar ovo nije dokaz zašto bošnjaci nemaju partnera među drugim narodima? 30 godina se pokušava dinastijski iz Sarajeva diktirati situacija u svakoj opštini. 30 godina kradete nas iz Zenice, Tuzle,Mostara...živite od ublehe. Netreba nama Dodik kad imamo IZ ovakvu kakva jeste i nedostatak bošnjačke pameti
Očigledno se okomili na novu vlast u Sa Kantonu koja samo treba nastaviti sa dobrim radom, smanjiti bespotrebne troškove i povećati prihode. SDA će se raspasti u svom neradu i zlobi
Plate iste po funkciji bez obzira na mjesto zivljenja. Barem za drzavni i javni sektor
Dok nije uveden pdv, neke opštine su na osnovu ubiranja poštinsko poreza imali toliki promet da ih scene nije imalo za šta ujest. Na teritoriji na kojoj su uzepeovci vlast, račun je bio samo pro forme. Vleprodajne i maloprodajne cijene su bile iste. I danas dan je isto izuzev većih trgovačkih lanaca i poneke firme u stranom vlasništvu. I ovo što sad imaju zavaliti olosu zvanom kakir.
Tako je Vedo. Jasno, precizno... svima je sve jasno. Naravno, jasno je i da je teško bez 'džabine' ostati.
Ja jedno sta u svemu ovom njegovom izlaganju primjetim je da mu Sarajevo bas i nije pretjerano drago
Ma hajde, sto to nisu ranije predlozili i usvojili? Godinama je ovako bilo. Sarajevo je vise doprinosilo no sto je dobivalo. Gdje je tu pravda?
Ako ja kao Sarajlija vrijedim dva puta više nego netko iz drugog grada, ja ne znam kako taj živi jer je vrijednost Sarajlije svedena na nulu!
Tuzla u ratu nije pretrpila skoro nikakve gubitke...neuporedivo sa Sarajevom..Pasic mirotvorac zaboravio da je Sarajevo dnevno 3000 granata dobijalo od ljudi sa kojima on rado suradjuje....Pasic staro beogradsko prezime.
Do kad mislite krast pare od ostalih kantona i gradova na konto rata? Onda Mostar treba dobit skoro isto, jer je razvaljen bio u ratu.
I uvesti seljacima maltu kao nekada.
Ma ja ba, mrznja prema Sarajevu je veca i od partijske ljubavi. Seljacka posla.
Zavrsna faza razgradnje drzave je gusenje glavnog grada .Ovi sto aplaudiraju ovakvim nek znaju da je i ovo projekat nestanka ove drzave kao i ono sto duduk radi pa nek razmisle prije nego sto svrse uz ovakvog kvazi prof. .
Drzava je nestala davno, to zna svako ko zivi van sarajeva. A svi mi iz patriotizma odrzavamo sarajevo. Medjutim,umirni smo. A vas sarajlija nigdje ni za koga drugog nego samo za vas. U tome i jeste problem. Pomozite vi nama!
Noooroood znooooo!
Cuj Pasica standard postao bolji zbog vecih plata u Sa.... Pa jok eto, isti ce biti, uvijek je kvadrat neke nekretnine i standard zivota bio isti u Sarajevu i Banovićima, Sapni, Teočaku, Zivinicama.... Kakva ofiraza