Komentari (169)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo oni sto su Srebrenicu branili
mala edukacija za uzp botove. nije holandska vlada branila srebrenicu, pogotovo ne ova sadasnja. branio je kompletan un, a jedinice iz holandskog bataljona su bile zaduzene za neposredni angazman.
s druge strane, kompetno vojnopoliticko rukovodstvo hrvata iz 90-ih krivo za uzp, a ovo sadasnje rukovodstvo identicno nastavlja istu politiku samo drugim sredstvima.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
opet novinari mute vodu, ustav BIH je jasan TRI NARODA, jel to netko možda protiv ustava?
Svi smo Bosnjani otkuda onda konstituia.
Bravo Halandija i bosanski lobby! Nadam se da ce se i druge evpropske drzave pridruziti ovij poruci i pimoci ovim napacenim ljudima da skontaju da nacionalistima nema mjesta vec da treba raditi na modelu gradjanske drzave!!!
Ne razumijem o čemu vi nepotrebno palamudite. Imate Ustav BiH i u njemu čitko piše da je BiH država tri konstitutivna naroda. Takva je bila i SRBiH (tronarodna), takva je i u Daytonu. Nastala u ratu s tri vojske i tri regije, u dubokim podjelama i antagonizmima. (Ni 30 godina poslije nije bolje stanje) Bzvz šupljirate o demokratskom (građanskom) izboru Komšića ako je cijeli ustroj BiH u potpunosti zasnovan na nacionalnom konceptu.
Kada sam već spomenuo taj građanski koncept, ima li neko razborit i pametan da mi objasni kako bi u tom građanskom konceptu kojeg zagovarate pobijedila nacionalna stranka? Pretpostavljam da bi zbog regularnosti SDA dodala G (građanska) ispred, ili bi se svo glasačko tijelo SDA odmah prešaltalo na "građanske" stranke i građanske programe?
Hvala Njemackoj i Nizozemskoj...a treba vise zemalja da se suprotstave pojmu "konstituivnost". A Plenkovic..Neka on u Hrvatskoj da konstutivnost srbima, odnosno, neka vrati sve u Hrvatsku i ponudi konstituivnost kao sto se on bori da to zlo ostane u BiH. I mi cemo njemu i Milanovicu pomoci koliko oni nama sada. Ako Evropa i svijet padnu na testu BiH kao 90-tih...vidjeti ce pakao, svi su preblizu,Evropo razmisli, ne slusajte Milanovica, Plenkovica, Dodika, Orbana..
Nikako da uđete u suštinu problema...Zemlje koje navodiš su nacionalne držve za razliku od BiH koja je tronarodna. Srbi u Hr nikada nisu bili konstitutivni (ni za vrijeme YU) kao ni Hrvati u Srbiji. Sve zemlje (države) u exYU su nacionalne osim BiH i to nije nikakvo zlo ako se dogovore uzajamni odnosi zasnovani na uvažavanju i poštivanju.
Jos kad bi SDA dosla tobe pa prestala stavljati nacionalni predznak ispread naroda-etnosa I na taj nacin, difoltom, afirmisati unitarizam, umjesto da afirmise Europske standarde DRZAVA =NACIJA
Žali Bože ljudi koji iskreno vole Bosnu i Hercegovinu i sve narode u njoj. Dok čekamo neke pomoći i objašnjena konstruktivan ili ne, svi mi trebamo shvatiti da bez Bosne i Hercegovine nema ni nas, a i obrnuto. Mislim da je vrijeme da narod uzme "pravdu" u svoje ruke, pravdu pravom izbora pametnog i sposobnog, a ne podobnog i korumpiranog !
bravo Nizozemci, potpuno logično sa vaše strane, jer u Nizozemskoj nema kakvih naroda nema i od svuda, prava kosmopolirska nacija, i šta bi oni trebali da podrže tu neku nebulozu
Ne postoje konstitutivni narodi više nigdje na svijetu.
Gdje su bili u Srebrenici da se protive?
treba ukinut to odma
Fino, onda nek isto to kažu prvoj državi do sebe Belgiji.Belgiju čine Flamanci(nizozemci)60%, Valonci (francuzi)39% i nijemci 1% .Federalizirana država, i njijemci sa 1 % imaju svoja prava i nikom ne pada na pamet oduzimat im ( ili možda nizozemci žele).Flamanskoj većini nije palo na pamet birat valoncima njihove pretstavnike .Nizozemska ima iskustvo potpomaganja zločina( Srebrenica , zločin Srba nad Bošnjacima ) i sad potpomaže u zločestim namjerama Bošnjaka da eliminiraju Hrvate.
Ublehašu, prodajes MzB jer se u Belgiji moze glasati za koga zelis, samo te određuje izborna jedinica kao i kod nas. Može se čak glasati i INVALID/BLANK ako ne želiš da glas bilo kome ode, jer je glasanje OBAVEZNO/MANDATORY. Eto sad se moš poklopiti ;)
Nijemci u Belgiji nemaju takodje prava da moraju da imaju nijemca u parlamentu i predsjednistvu Belgije a Hrvati imaju.I ti poredis prava Hrvata i Nijemaca hahaha
Usrali su nas 95-te pa se sad vade
Bravo Holandija. Dole aparthejd!!!
Evo kakva smo zemlja...nista sami ne mozemo i ne smijemo odluciti...za nas rade ostali i šaltaju nas kako im odgovara...BiH se ne smije ni pobuniti jer da ovi prestanu "pomagati" BiH nebi izdržala ni pola godine
Holađani uvijek naopako kad je u pitanju BiH