VOXpopuli2017
Spol
Muški
Boja avatara
2174C8
Banovan
Ne
Registrovan
18.07.2017.
Komentari
2516
Komentari korisnika
@NijeTako ... slažem se s tobom, pitanja su prilično jednostavna, ali sudeći po prvoj emisiji koju sam pogledao i u kojoj niko nije odgovorio za 50 KM ( ili lažem, možda je bio jedan pogodak za 50 i jedan promašen za 200) ostadoh zatečen količinom neznanja.
ZNZKVI je oličenje stanja i kvaliteta FTV, a nagradni fond je za plakati.
Greška prilikom pisanja, trebalo je stajati "bi" umjesto "je". Je l' ti sada malo lakše?
Brat, bratu, Sarajevo je trebalo kazniti minimalno 15.000 KM samo za utakmicu s Borcem.
Sastale se dvije supersile, ne znaš ko je gori od koga po svim mogućim parametrima. Zasjeli ublehaši s obje strane stola igrajući se politikom i zamišljajući kako su bitni dok obje zemlje vode i čuvaju zapadni saveznici. Srećom da je tako i da ih neko drži za uši jer ovi bi već odavno krenuli stranputicom 🙄
Previše šupljirate o Hezbolahu. Neće se oni uključiti niti napraviti ništa značajno jer nemaju snagu, ni mogućnosti, a ni potencijal za otvoreni sukob s Izraelom. Poneka ili više ispaljenih raketa ne znači baš ništa. Oni su nešto između terorističke organizacije i vojne formacije u pokušaju. Nemaju oklop ni zračne snage. Da se udruže Hamas, Hezbolah, Huti, Džihadisti i još poneka frakcija ne broje više od 320.000 ljudi. Izrael oko 700.000. O opremljenosti da ne govorim.
Nije žurba za prošli mjesec, legle su dnevnice s turističkog šupljiranja u UN, a garant je i službena kartica dobro olakšana na Manhattanu 🙄😎
"Utjecaj rata u Gazi na američke izbore je značajan. Biden se oslanja na mlade birače i arapske Amerikance kako bi osigurao pobjedu. Međutim, mnogi unutar ovih grupa nezadovoljni su podrškom Izraelu." Dragi moj B.H. utjecaj Rata u Gazi na izbore u USA je minoran. U biti, Amerika je ozbiljna država s dugoročno definiranom politikom, planiranim ciljevima i interesima tako da je potpuno svejedno koji će kandidat dobiti izbore. Princip je isti, sve su ostalo nijanse.
Zašto se u Bihaću, upravo zbog blizine Zg i mogućnosti svakodnevne edukacije, recimo, ne pokrene stvaranje referentnog centra za transplantacije u BiH. Oprema je najmanji problem, znanje je od presudne važnosti. Ali, kod nas uvijek postoji to "ali" kako započeti nešto realizirati kada ne možemo ući ni u članstvo Eurotransplanta.
Tragično je da BiH nema nikakvu ideju i viziju razvoja i unapređenja zdravstvene zaštite. Da ne ulazim previše u temu zadržaću se samo na transplantacijama, segmentu liječenja gdje je najbitnija praktična edukacija liječnika. Nije li suludo ne iskoristiti blizinu Zagreba i Hrvatske kao jedne od vodećih zemalja u svijetu po pitanju transplantacija?