Komentari (200)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uopšte niko nepriča o trećem entitetu. Taj priča treći entitet isto nemože spasiti SDA od slijedećih izbora. Treći entitet bi značilo promjenu dejtona a mirovni sporazumi se ne mjenjaju lako. Tako bezveze priče. SDA je gotova, DF isto tako, Dodikova stranka isto polako nestaje, a taj vaš treći entitet HDZ stoji bez promjena, jer su Hrvatima birali drugi pretstavnike pa su u odbrambenom položaju, inače bi i oni rušili HDZ. Treći entitet za priču.
Bauk trećeg??? :-) 'ajmo biti realni i objektivni. Današnja BiH je nastala na ratu, antagonizmima i dubokoj podijeljenosti. Uspostavljeni mir i aktualno uređenje također su posljedica sukoba. Jbt. nemojte mi reći da smo se ubijali iz ljubavi. Pozicije postignute ratom, različiti pogledi na ustroj BiH i danas su, manje-više, osnova za disfunkcionalnost. 1995 smo imali tri "entiteta", RBiH i HR HB stvorili su FBiH, RS ostala samostalan igrač s priljepkom BD. Ratne pozicije....
@VOXpopuli2017 malo su kamuflirane kantonima/županijama, entitetima, distriktom, a stvarnu i realnu sliku dobit ćete ako napravite Giro d' BiH. Zastave i obilježja dovoljno kazuju više od svih političkih demagogija. Za potpuniju sliku možete pročitati nekoliko BiH portala. Naravno, to nije razlog za mržnju već za suživot na realnim osnovama. Zašto ne tri entiteta ako će to donijeti bolje i pravednije odnose, korektnost, uvažavanje. U konačnici, prosperitet.
@VOXpopuli2017 Siguran sam da bi tri entiteta s vrlo širokim ovlastima i zajedničkom "državnom" vlašću puno bolje funkcionirali nego postojeći model. Prije svega ekonomski, a teritorijalna određenost uveliko bi doprinijela i razvoju demokracije, ekspanzije građanskog i zatomljavanja nacionalnog i uzajamnog "straha" od onih drugih. Malo je apsurdno gledati na tri entiteta samo s aspekta podjele BiH, BiH se neće podijeliti, ali ovako smo u sve dubljoj dubiozi.
Ne zna se ko je veca budala od tebe i Bakira niste vi za vodje ovaca a ne mase ljudi
unsko-sanski kanton mozete podijeliti poslije -ali poslije sarajevskog...
Zašto se ovom političkom luzeru daje medijski prostor? Plaća li on ove nastupe? Zašto i kome je odjednom njegovo mišljenje važno? Propali egocentrik koji na svaki način želi uticati na političke procese.
Profesore sa mnogo inteligencije si sve pojasnio. Ali narod je čudo, sve više što braniš on više hoće to zabranjeno. Teška su ovo vremena tu ne pomaže pamet nego mudrost, tj ko će koga izraditi.
Svo zlo po BiH,dolazilo je,dolazi,i dolaziti će preko Drine i preko Save.Žao mi je domaći petokolonaša što to objeručke prihatiše.Savladala je BiH,sva zla pa će i ovo.
Ama ljudi moji nema druge. Ili jesi ili nisi. Zar ne?
Ovaj prdonja koristi priču o bilo čemu samo da se oglasi u javnosti. Što bi rekli Dalmatinci "koja ga ferata dovede u politiku?"
Bakirov dzoker igrač, dok se Bakir zabavio sa rasulom u SDA ovaj valja suplje price...
ja sam Zlatko Lagumdžija, slučajni prolaznik"
KAŽE MAFIJAŠ LAGUMDŽIJA KOJI JE SA TIHIĆEM NAPRAVIO MAFIA STATE, A SA GRABOVICOM I NIKŠIĆEM OPLJAČKAO MILIONE IZ JAVNIH KOMPANIJA!
Profesore sve si u pravu, ali sada ser.ckas a znamo da si ti u stvari SDA-ov igrač bio i ostao. Je.ala te ondašnja koalicija sa SDA, sj..o si ljevicu ljigo Bakirov...
Prijedlog Izbornog zakona od strane HDZ-a kopirati i poslati američkoj, britanskoj i EU u Brisel. Ako se oni slože da Hrvati iz Sarajeva nemaju pravo glasati za člana Predsjedništva, onda ništa. HDZ-ov prijedlog bi pao odmah na Ustavnom sudu. Dodik ne bi dao ni 1 kvadratni metar Hrvatima za treći entitet, ali ih huška da traže podjelu Federacije. HZHB je ukinuta samo iz jednog razloga: Ne može jare i pare. Ukinuti konstitutivnost Srba u Hrvatskoj i dobiti dio BiH.
Bio si na vlasti što si TI uradio za BIH ništa baš ništa bio si i ostao produžena ruka SDA popusti nas molimo te Te tvoje demagogije
mnogo buke ni oko šta. sve je to cementirano u daytonu. nego sva je igranka u tome da se ugledni narcis lagumdžija malo pogleda u klix-ovom ogledalcetu.