Zahvaljujući ovom triku ćete značajno poboljšati okus graha
Grah je mnogima omiljeno omiljeno, a zahvaljujući jednom kulinarskom triku možete dodatno poboljšati njegov okus.
Grah je mnogima omiljeno omiljeno, a zahvaljujući jednom kulinarskom triku možete dodatno poboljšati njegov okus.
Danas se obilježava Međunarodni praznik rada, čiji je cilj ukazati na poteškoće s kojima se radnici suočavaju. Običaj je da se za Prvi maj jede grah. Znate li zašto je to tako?
Kvalitetna ishrana ima iznimnu važnost da održavanje zdravlja organizma. Neke namirnice mogu biti naročito korisne.
Na platou u podnožju Starog grada Blagaja više od hiljadu ljubitelja druženja, dobrog raspoloženja i graha okupilo se u organizaciji Udruženja omladine Blagaj uz podršku Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona drugu godinu za redom.
Grah je varivo koje se najviše konzumira u zimskim mjesecima. Vole ga svi: stari, mladi, radnici i studenti, a osim što nas porcija vrućeg graha može ugrijati, trebate znati da je veoma zdrava namirnica.
Toskanska supa s grahom ukusno je jelo koje se u Italiji, ali i širom svijeta jede u hladnijem dijelu godine. Riječ je o gustoj supi od graha i korjenastog povrća koja se obično poslužuje s tostiranim starim hljebom.
Nedavna istraživanja i metaanaliza fokusirali su se na ulogu mahunarki na zdravlje srca. Uzimajući u obzir podatke iz više studija i ranijih analiza, autori zaključuju da mahunarke mogu imati koristi za zdravlje srca.
Bosanci su poznati kao veliki ljubitelji graha, ali na zanimljivom takmičenju u brzom jedenju vojničkog graha koje je danas organizirano u Sarajevu je pobijedio je predstavnik Rusije.
Ukoliko ste svakodnevno u dilemi šta jesti na poslu, britanska kuharica Jack Monroe ima odličnu ideju - ukusna i zdrava salata od leće, graha i kelja.
Kako se približava ljeto mnoge osobe počinju vježbati s nadom da će dobro izgledati u kupaćem kostimu. Ali koliko god trbušnjaka i drugih vježbi uradite, nećete imati ravan stomak ako konzumirate neke od zdravih namirnica iz vašeg frižidera.